Ze hadden er al op gehoopt in het laatste weekend van januari 2019 maar toen werd het duel van K. Eendracht De Haan thuis tegen het beloftenteam van KVK Avelgem nog uitgesteld. Ook nu leek het weer met de hevige wind, die voor een aantal afgelastingen zorgde, eerst nog roet in het eten te gooien maar uiteindelijk ging de wedstrijd op zondag 10 maart 2019 wel door en het werd het eerste succes van het seizoen voor KE De Haan!

Samen werken en strijden naar de overwinning: K. Eendracht De Haan! Foto – (c) Amalia Carpentier

Nochtans waren het de bezoekers van KVK Avelgem B die het eerst scoorden na 12 minuten wedstrijd via Sharissa Van Lierde (0-1) maar iets over halfweg de wedstrijd kwam de thuisploeg langszij. Jasmyne Goemare zorgde voor de assist die door Hannelore Vlamynck met rechts in de verste hoek werd binnengetrapt (1-1, 25ste minuut). Zeven minuten later stond de Eendracht De Haan zelfs op voorsprong nadat de bezoekende doelvrouw An Dedeken de bal voor haar uit wierp om uit te trappen en de bal kwijtspeelde aan Hannelore Vlamynck. Zij ging voorbij de keeper en speelde vervolgens de bal richting Yoni Sanders voor de 2-1 (32ste minuut). Hannelore Vlamynck mocht in het begin van de tweede helft dan de kroon op het werk zetten met een strafschop die ze met rechts in de linkerbenedenhoek raak trapte (3-1, 54ste minuut). De score veranderde daarna niet meer waardoor KE De Haan voor het eerst dit seizoen mocht juichen en de nul dus van de tabellen is!

BS Westhoek B beet fel van zich af tegen de leider! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Door de winst kwam KE De Haan tot op een puntje van het beloftenteam van BS Westhoek dat, na de 22-0-nederlaag uit de heenwedstrijd, nu leider SV Wevelgem City redelijk onder controle wist te houden. Bij de rust stond het nog maar 0-1 na een doelpunt van Febe Dejonckheere (12de minuut). Na de pauze dikten de bezoekers aan tot 0-6 dankzij goals van Kelly Gillebert (0-2, 55ste minuut), Logan Viaene (0-3, 63ste minuut), Kathalina Staelens (0-4, 66ste minuut), Febe Dejonckheere (0-5, 71ste minuut) en Joyce Tack (0-6, 90ste minuut). SV Wevelgem City blijft dus leider voor het bezoek komende zondag 17 maart 2019 aan KSV Rumbeke.

Het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke viel bijna omver van de wind op bezoek in Alveringem! Foto – (c) SW Ladies Harelbeke/Amalia Carpentier

Eerste achtervolger SW Ladies Harelbeke B won op bezoek bij VV Alveringem, de vijfde in de stand, met 0-3 dankzij doelpunten van Charlotte Pattyn (0-1, 69ste minuut), Adelina Goes (0-2, 90ste + 1′ minuut) en Laura Hul (0-3, 90ste + 3′ minuut). In de wedstrijd tussen de nummers drie en vier haalde KSV Rumbeke het tegen SK Staden C dankzij o.a. twee goals van Shana Bettens. Het beloftenteam van KSV Bredene won op vrijdagavond 8 maart 2019 al met 1-0 thuis tegen KSV Veurne.

KSV Rumbeke na de thuiswinst in de derby tegen SK Staden C! Foto – (c) KSV Rumbeke

Dit waren alle uitslagen op de 26ste speeldag in de 3de provinciale West-Vlaanderen:
KSV Bredene B – KSV Veurne 1-0;
VV Alveringem – SW Ladies Harelbeke B 0-3;