Share

Geen samba of reggae op zaterdag 1 juni 2019 in het King Power Stadion Den Dreef in Leuven op zaterdag 1 juni 2019. Noch Brazilië noch Jamaica zijn immers uitgenodigd door de KBVB vlak voor het WK 2019 in Frankrijk. De Belgian Red Flames zullen dus zelf voor het feestje moeten zorgen op die dag als ze WK-deelnemer Thailand ontvangen.

Er waren zeker aantrekkelijker affiches te bedenken waarmee de Belgian Red Flames het voetbalseizoen 2018-19 konden afsluiten maar bij de KBVB vergat men wellicht snel te anticiperen en wereldkampioen de Verenigde Staten uit te nodigen vlak voor de verdediging van hun wereldtitel vanaf vrijdag 7 juni 2019 op het WK in Frankrijk. Aangezien België uitgenodigd werd om op maandag 8 april 2019 om 3u ‘s nachts Belgische tijd vriendschappelijk in Los Angeles te gaan voetballen was mits enige creativiteit en doorzettingskracht zo’n affiche wellicht mogelijk. Maar goed het wordt dus Thailand, dat straks als voorlopig 29ste op de FIFA-wereldranglijst voor de 2de keer na 2015 (uitgeschakeld in de groepsfase) deelneemt aan een WK Vrouwenvoetbal en onlangs nog 8ste werd op de Cyprus Women’s Cup waar de Belgian Red Flames de derde plaats veroverden. Kort voor dat oefenduel trekken de Belgian Red Flames eerst nog van 18 tot en met 25 mei 2019 naar Griekenland als voorbereiding op deze oefeninterland. De aftrap voor het oefenduel tegen Thailand is om 15 uur 30 in de namiddag!

Tickets voor dit duel zijn online te koop via de website van de KBVB vanaf vrijdag 12 april 2019.

Lees meer over België – Thailand via:
Website KBVB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog melden dat U op zaterdag 16 maart 2019 normaal gezien in het King Power Stadion Den Dreef van Leuven een competitiewedstrijd uit de 2de klasse A kon gaan bekijken. Het beloftenteam van OH Leuven, de leider, zou daar om 19 uur het beloftenteam van RSC Anderlecht ontvangen. Het evenement gaat echter niet door want vanwege de verwachting van hevige regenval is de wedstrijd verplaatst naar de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee!

Voor nog meer hierover ga naar:
Vrouwenteam.be
en via:
OHLeuven.com

Share