Share

Op dinsdag 12 maart 2019 stond de 18de speeldag in de Belgische Super League op het programma. Het was na het staken van de wedstrijd in november vorig jaar uitkijken naar de vrouwelijke Classico tussen Standard en RSC Anderlecht en ook KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies leek op papier een mooie affiche.

KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies maakten er in het B-stadion van Genk een spannend en aangenaam duel van. Beide teams troffen het doelhout (de thuisploeg 2 keer, de bezoekers 1 keer) maar tot scoren kwamen ze niet en dat leverde beide teams een puntje op kort voor de play-offs van deze competitie er aankomen.

Geen rellen dit keer in Angleur wel felle regen en vijf doelpunten die allemaal gescoord werden door de bezoekers. Ella Van Kerkhoven werd met haar twee doelpunten (ze heeft er nu in totaal 20 gemaakt) opnieuw topschutter in de Super League en vrouwelijk paars-wit kroonde zich na 18 speeldagen ook tot winnaar van de reguliere competitie. De andere goals kwamen op naam van Elke Van Gorp, Abbi Grant en Sarah Wijnants, ex-speelster van Standard, die ongewild in eigen doel trapte.

In het derde duel van de avond nam OH Leuven in een voorsmaakje van play-off 2 de maat van KSK Heist. Daar werd het 0-4. De Super League gaat verder op vrijdag 15 maart 2019 vooraleer op dinsdag 19 maart 2019 de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma staat.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in de Super League:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

Standard – RSC Anderlecht 1-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 43′ Ella Van Kerkhoven 0-1, 51′ Elke Van Gorp 0-2, 56′ Sarah Wijnants 1-2 owngoal, 64′ Abbi Grant 1-3, 73′ Ella Van Kerkhoven 1-4.

Bekijk beelden van de vrouwelijke Classico met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KSK Heist – OH Leuven 0-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 23′ Linde Janssens 0-1, 24′ Anaëlle Wiard 0-2, 80′ Karlijn Knapen 0-3, 90′ + 1′ Jarne Teulings 0-4.

Bekijk de doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

De stand in de Super League is nu:
1. RSC Anderlecht 18-42 (64-13);
2. KAA Gent Ladies 18-34 (57-21);
3. Standard 18-29 (43-19);
4. KRC Genk Ladies 18-28 (47-24);
5. OH Leuven 18-15 (23-42);
6. KSK Heist 18-0 (2-117).

PS: De gestaakte wedstrijd tussen Standard en RSC Anderlecht van vrijdag 16 november 2019 kreeg als eindresultaat 0-1 maar geen van beide ploegen werd punten toegekend. Het doelpunt van Tine De Caigny blijft wel geldig!

***Topschutters:

20 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

19 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

14 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard)

11 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

9 goals:
Anaëlle Wiard (OH Leuven)

8 goals:
Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Noémie Gelders (Standard);

7 goals:
Lisa Petry (Standard), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

6 goals:
Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies);

5 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

4 goals:
Caroliena Wolters (Standard), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies);

3 goals:
Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Zoë Van Eynde (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard), Abbi Grant (RSC Anderlecht);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Heleen De Schrijver (OH Leuven), Marith De Bondt (OH Leuven), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Karlijn Knapen (OH Leuven);

1 goal:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Emma Coolen (KSK Heist), Lore Asselberghs (OH Leuven), Sien Muylaert (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven), Lola Wajnblum (Standard), Lisa Lichtfus (Standard), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Nathalie Weytjens (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sonia Fernandez (OH Leuven), Norma Cinotti (RSC Anderlecht), Justine Blave (Standard), Tine Schryvers (KAA Gent Ladies), Ella Vierendeels (KAA Gent Ladies), Linde Janssens (OH Leuven), Jarne Teulings (OH Leuven).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Lauren Huys (KSK Heist 3x voor RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht voor KRC Genk Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht voor Standard).

***Dit is het programma voor de 19de speeldag op vrijdag 15 maart 2019 om 20u:

RSC Anderlecht – KSK Heist (Belgian Football Centre, Brusselsesteenweg, Tubeke);
Scheidsrechter Jouda Pouclair met als assistenten Amandine Lepage en Julie Tanda.

Foto – (c) KRC Genk Ladies

OH Leuven – KRC Genk Ladies (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter Maarten Toeback met als assistenten Lennert Jans en Wesley Ketels.

Standard – KAA Gent Ladies (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter Véronique Geerts met als assistenten Maria Etienne en Ilka Bosmans.

Voor alle tussenstanden en resultaten:
Futbol24.com

***Dit is het programma voor de 20ste speeldag op dinsdag 19 maart 2019 om 20u:

KAA Gent Ladies – OH Leuven (PGB-stadion, Eikstraat 85A, Oostakker);
Scheidsrechter Véronique Geerts met als assistenten Bart Gilen en Julie Tanda.

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (Emiel Van Dorenlaan 144, Genk);
Scheidsrechter Amandine Lepage met als assistenten Sylvie Deckers en Danny Vandenplas.

KSK Heist – Standard (Lostraat 50, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter Matthias De Prins met als assistenten Robby Keuleers en Wesley Willem.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share