Share

Het hing in de lucht en het is nu ook officieel bekend gemaakt door Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, tijdens een persconfentie na de FIFA Council Meeting in Miami. De Video Assistant Referee zal na het debuut bij de mannen op het WK 2018 in Rusland nu ook en dat voor het eerst gebruikt worden bij het vrouwenvoetbal en dat op het WK 2019 in Frankrijk.

Gianni Infantino onthulde ook de bal waarmee tijdens het WK 2019 bij onze zuiderburen van vrijdag 7 juni 2019 (openingswedstrijd in het Parc des Princes in Parijs) tot en met zondag 7 juli 2019 (finale in het Groupama Stadion van Lyon) zal gespeeld worden. De officiƫle naam is Conext 19 en het is een visueel design van Adidas gebaseerd op het Adidas Telstar 18 model.

Bekijk meer hierover via:
Football-balls.com

Tenslotte is ook bekendgemaakt dat er zich in totaal 6 landen hebben kandidaat gesteld voor de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal 2023. De negende editie zal in elk geval niet in Europa plaatsvinden want alle mogelijke organisatoren bevinden zich op een ander continent. Australiƫ, Colombia, Japan, Thailand, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika zijn mogelijk de volgende bestemming voor de Belgian Red Flames en de top van het wereldvrouwenvoetbal. De definitieve keuze waar het WK in 2023 zal plaatsvinden wordt volgend jaar in 2020 gemaakt.

Voor nog meer hierover kan U terecht via:
FIFA.com

Lees tenslotte ook nog meer over het FIFA’s Coach Mentorship Programme waarbij Ives Serneels, de bondscoach van de Belgian Red Flames, op de recente Cyprus Women’s Cup 2019 samenwerkte met Stephanie Spielmann, de bondscoach van Tahiti, via deze link:
FIFA.com

Voor nog meer hierover bekijk deze video van FIFA TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share