Share


De FIFA Women’s World Cup France 2019 krijgt voor de derde keer in de geschiedenis een volledig stickeralbum. De uitgaves van het WK 2011 in Duitsland en van het WK 2015 in Canada waren een enorm commercieel succes in een toen nog niet eerder bewandelde markt. Ook de uitgave van het EK Vrouwenvoetbal 2017 in Nederland was financieel een meer dan geslaagde operatie voor de Panini Group en dus is er ook een uitgave voor het komende WK 2019 bij onze zuiderburen op komst.

De doos met pakjes van de eerste Panini-uitgave rond het WK Vrouwenvoetbal in 2011! Foto – (c) Panini

Het officiële stickeralbum zou in principe eind april begin mei van dit jaar beschikbaar moeten zijn in de Belgische krantenwinkels en supermarkten en het boek zal tevens online kunnen besteld worden via de Panini Group. Het WK zelf begint op vrijdag 7 juni 2019 in Parijs en de finale staat op zondag 7 juli 2019 op het programma in Lyon!

Het stickeralbum voor het WK 2015 in Canada was een enorm succes! Foto – (c) Panini

De collectie zal bestaan uit 480 stickers verspreid over 56 pagina’s waarbij elk van de 24 deelnemende landen van organisator Frankrijk, over Brazilië, Jamaica, Kameroen, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Schotland, …. tot en met wereldkampioen de Verenigde Staten aan bod zullen komen met 17 speelsters en de bondscoach. Daarnaast is er ook aandacht voor de speelsteden van het tornooi en zijn er uiteraard stickers met o.a. de trofee zelf en het logo van het tornooi. De Belgian Red Flames, die nu zondag 7 april 2019 in Los Angeles oefenen tegen de titelverdediger, zijn er dit keer jammer genoeg nog niet bij. Voor het WK 2023 krijgen ze een nieuwe kans!

De voorpagina van het stickeralbum rond het WK 2019! Foto – (c) Panini

Het album wordt voor het eerst voorgesteld op maandag 8 april 2019 in Reggio Emilia waar Italië, de tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar dit WK, een oefenwedstrijd speelt tegen Ierland.

Italië staat bij de derde uitgave voor het eerst in het Panini-boek rond het WK Vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Lees nog meer daarover via:

https://www.figc.it/it/nazionali/news/nazionale-femminile-escono-le-figurine-panini-sui-mondiali-per-la-prima-volta-anche-le-azzurre-nella-raccolta/?fbclid=IwAR2_WrCUaLAMJU-QeWzP0wG0DSUIWXU7DqNC2LzW6v9OPa6UFSpRF0bclqs

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share