Share

Er stonden twee internationale oefenwedstrijden op het programma voor de Belgian Red Flames. Het team onder leiding van bondscoach Ives Serneels oefende op zondag 7 april 2019 in Los Angeles tegen de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen. De Belgian Red Flames U16 speelden dan weer op maandag 8 april 2019 op het middaguur hun tweede oefenduel tegen hun leeftijdsgenoten uit Ierland.

Dit waren de resultaten:

***Verenigde Staten – België 6-0 (rust: 4-0);

Doelpunten: 14′ Carli Lloyd 1-0, 19′ Carly Lloyd 2-0, 26′ Lindsay Horan 3-0, 33′ Samantha Mewis 4-0, 52′ Alex Morgan 5-0, 90 + 1′ Jessica McDonald 6-0.

Bekijk alle doelpunten uit dit duel dankzij Stories Exitosas:

Dit waren de opstellingen in het Banc of California Stadium in Los Angeles:

VS speelde met: Alyssa Naeher (46′ Ashlyn Harris); Ali Krieger, Becky Sauerbrunn, Julie Ertz (46′ Abby Dahlkemper), Tierna Davidson; Lindsay Horan (60′ Allie Long), Crystall Dunn (46′ Alex Morgan), Samantha Mewis (73′ Zerboni McCall), Mallory Pugh (61′ Jessica McDonald), Carli Lloyd (captain), Christen Press.

Kwamen niet in actie: Emily Sonnett, Tobin Heath.

Bondscoach: Jill Ellis.

België speelde met: Nicky Evrard; Laura Deloose (85′ Sarah Wijnants), Laura De Neve, Heleen Jaques (59′ Maud Coutereels), Davina Philtjens (59′ Shari Van Belle); Julie Biesmans, Tine De Caigny (80′ Ella Van Kerkhoven), Kassandra Missipo (86′ Lenie Onzia), Chloé Vande Velde (46′ Elena Dhont); Tessa Wullaert, Janice Cayman.

Kwamen niet in actie: Justien Odeurs, Lisa Lichtfus, Davinia Vanmechelen.

Bondscoach: Ives Serneels.

***België U16 – Ierland U16 0-0 (ruststand: 0-0);

Doelpunten: geen.

De Belgian Red Flames U16 en hun Ierse leeftijdsgenoten op maandag 8 april 2019 vlak voor hun tweede onderlinge oefenwedstrijd. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV


Share