Share

Een dag na hun 7-0-overwinning in het vriendschappelijke duel in Alkmaar tegen WK-deelnemer Chili maakte regerend Europees kampioen Nederland op woensdag 10 april 2019 als eerste land de selectie bekend voor het WK 2019 in Frankrijk, dat op vrijdag 7 juni 2019 van start gaat.

Bondscoach Sarina Wiegman koos in alfabetische volgorde voor deze 23:

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Ajax), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Jackie Groenen (1. FFC. Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga) en Sari van Veenendaal (Arsenal).

Bekijk de samenvatting van Nederland – Chili dankzij KNVB/Ons Oranje:

Op de standby-lijst staan de volgende zeven speelsters: Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Katja Snoeijs (PSV), Ashleigh Weerden (FC Twente), Jennifer Vreugdenhil (Valencia) en Siri Worm (Everton).

Op vrijdag 24 mei moet de officiële lijst van 23 speelsters, inclusief rugnummers, worden ingeleverd bij wereldvoetbalbond FIFA. De Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman kan net als alle andere coaches op het komende WK, in geval van (ernstige) blessures, nog tot 24 uur voor het eerste WK-groepstreffen wijzigingen doorvoeren in de selectie.

Op het wereldkampioenschap – van vrijdag 7 juni tot en met zondag 7 juli in Frankrijk – ontmoeten de Oranje Leeuwinnen achtereenvolgens Nieuw-Zeeland (op dinsdag 11 juni 2019 om 15 uur in Le Havre), Kameroen (op zaterdag 15 juni 2019 om 15 uur in Valenciennes) en Canada (op donderdag 20 juni 2019 om 18.00 uur in Reims).

Vlak voor vertrek naar Frankrijk speelt het Nederlands vrouwenelftal nog een oefeninterland tegen Australië, dat ook op het WK 2019 aanwezig is. De Oranjevrouwen ontmoeten de ‘Matildas’ op zaterdag 1 juni 2019 in het Philips Stadion in Eindhoven met aftrap om 18u15.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: 3 speelsters van deze selectie waren er ook al bij op het allereerste EK van Nederland in 2009 in Finland namelijk Loes Geurts, recordinternational Sherida Spitse en Shanice van de Sanden!

Share