Share

Op zondag 14 april 2019 om 15 uur speelt KAA Gent Ladies in Oostakker de tweede halve finale in de Beker van België tegen eersteklasser FWS Woluwe. Het moet daarin nu ook topschutster Amber Maximus missen.

Foto – (c) KAA Gent Ladies

KAA Gent Ladies wil voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de finale van de Beker van België halen. Na de winst in de kwartfinale tegen RSC Anderlecht (3-1 op zondag 24 maart 2019) mag het nu met FWS Woluwe opnieuw een Brusselse club ontvangen. De vrouwelijke Buffalo’s blijven echter niet gespaard van blessures. Nadat rechtsachter Jody Vangheluwe in maart al uitviel met een verdraaide knie in een competitiewedstrijd in de Super League raakte Amber Maximus recent opnieuw zwaar geblesseerd in een oefenwedstrijd met de Belgische nationale ploeg WU23, ook bekend onder de naam High Potentials. Ze scheurde haar voorste kruisband en de mediale band van de knie met als gevolg opnieuw een lange onbeschikbaarheid nadat ze ook in 2017 al een dergelijke blessure opliep toen KAA Gent Ladies op weg was naar de eerste gewonnen bekerfinale in Mechelen tegen RSC Anderlecht. Amber Maximus werd inmiddels met succes geopereerd en kan dus enige tijd na Jody Vangheluwe met volle moed aan de revalidatie beginnen.

Amber Maximus schudt Britt Vanhamel af op weg naar haar bekerdoelpunt tegen RSC Anderlecht op zondag 24 maart 2019! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Amber Maximus, die in 2013 deel uitmaakte van het allereerste Belgische jeugdteam U17 dat zich plaatste voor een EK-eindronde, lukte dit seizoen 19 doelpunten voor KAA Gent Ladies in de Super League en in de Beker van België scoorde ze zowel in de achtste finale thuis tegen OH Leuven als in de kwartfinale thuis tegen RSC Anderlecht.

Bekijk het doelpunt van Amber Maximus in de beker tegen OH Leuven dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het doelpunt van Amber Maximus in de beker tegen RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

In de andere halve finale speelt Standard op zaterdag 13 april 2019 om 15 uur in een heruitgave van de bekerfinale 2018 op de Académie RLD in Angleur tegen KRC Genk Ladies. De finale van de Beker van België 2019 is op paasmaandag 22 april 2019 om 16 uur in Denderleeuw.

Foto – (c) KRC Genk Ladies

Lees meer over de bekerfinale 2019 via:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=47521

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share