Share

Op dinsdagnamiddag 16 april 2019 speelden de Belgian Red Flames U15 onder leiding van bondscoach Thomas Jansen een oefenduel in Ohain tegen hun Engelse leeftijdsgenoten.

Onder een warm zonnetje liep Engeland In de eerste helft tot 0-2 uit dankzij doelpunten van Freya Jupp (0-1) en Emma Thompson (0-2). Onmiddellijk na de pauze lukte de ingevallen Alixe Bosteels met een knap schot onder de lat de aansluitingstreffer (1-2) en het was Marie Detruyer die met een vrije trap rechtstreeks in de winkelhaak de bordjes in evenwicht bracht (2-2). Doelvrouw Léa Desmarais hield vervolgens met enkele knappe reddingen het gelijkspel op het bord. Achteraf werden nog strafschoppen getrapt op aanvraag van Engeland en daarin toonden de Belgian Red Flames U15 zich de betere. Nu donderdag 18 april 2019 oefenen beide landenteams opnieuw tegen mekaar op hetzelfde veld in Ohain.

Bekijk de gelijkmaker van Marie Detruyer (Belgian Red Flames U15) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share