Share

Op zaterdag 13 april 2019 stond de topaffiche in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma tussen eerste achtervolger Club Brugge en leider Fémina White Star Woluwe. Het team van het trainersduo Ingrid De Rycke en Leo Van der Elst moest winnen om kans te blijven maken op de titel in de eerste klasse.

Club Brugge voor de aftrap van de topaffiche thuis tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Club Brugge, dat eerder dit seizoen op bezoek bij FWS Woluwe met 0-2 won, moest aan de wedstrijd beginnen zonder de geschorste topschutter Charlotte Laridon terwijl Fémina White Star Woluwe onder leiding van coach Tamara Cassimon voltallig was voor deze mogelijk beslissende wedstrijd op weg naar het kampioenschap!

U kan de doelpunten uit dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Vrouwelijk blauw-zwart moest de wet van de sterkste ondergaan en het was ook al snel duidelijk dat er bij de bezoekers meer ervaring in de ploeg zat. Bovendien was White Star, net zoals de voorbije weken, bijzonder efficiënt in de afwerking. Met doelpunten van Stephanie Suenens (0-1, 17de minuut) en Lies Tambeur (0-2, 41ste minuut) stond het bij de rust al 0-2. Lynn Senaeve zorgde vervolgens met een vrije trap even over het uur voor een derde doelpunt (0-3, 61ste minuut). Daarna werd het met een tweede goal van Lies Tambeur (70ste minuut) en ook een tweede doelpunt van Stephanie Suenens (75ste minuut) 0-5. Febe Vanhaecke tikte vervolgens een voorzet van Stephanie Suenens in eigen doel (0-6, 85ste minuut) terwijl Sien Van Liefferinge in de toegevoegde tijd de eindcijfers op het bord zette (0-7, 90ste + 2′ minuut).

FWS Woluwe is klaar voor de topaffiche uit bij eerste achtervolger Club Brugge! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft FWS Woluwe nu met 59 punten uit 23 wedstrijden 8 punten voorsprong op Club Brugge, dat op dinsdag 16 april 2019 een inhaalwedstrijd speelt op bezoek bij SC Eendracht Aalst en daar moet winnen om FWS Woluwe van de titel te houden.

Luister naar Stephanie Suenens (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lies Tambeur (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk alle uitslagen in eerste klasse van het voorbije weekend via: http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48157

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share