Share

Op dinsdag 16 april 2019 werd er in Glasgow geloot voor de eindronde van het EK WU19 in Schotland. De Belgian Red Flames U19 kwamen in groep B terecht met sterke tegenstanders.

Bondscoach Xavier Donnay was in Glasgow voor de loting en het was bijna zeker dat de Belgian Red Flames U19 in een zware groep zouden terechtkomen. Die veronderstelling kwam ook uit want de tegenstanders zijn niet alleen Engeland en Duitsland maar ook titelverdediger Spanje. In de andere groep mag het gastland Schotland het opnemen tegen Nederland, Noorwegen en Frankrijk.

De EK-eindronde zal plaatsvinden van dinsdag 16 tot en met zondag 28 juli 2019 in Schotland en het is ook het Europese kwalificatietornooi voor het FIFA WK U20 van 2020!

De wedstrijden gaan door in de stadions van St Mirren (groep A, halve finale en finale), Partick Thistle (groep A, halve finale), St Johnstone (groep B) en Stirling Albion (groep B). Het speelschema wordt later bekendgemaakt. De ambassadrices van dit EK WU19 zijn Erin Cuthbert (Chelsea) en Jo Love (Glasgow City).

Lees nog meer hierover via:

https://www.scottishfa.co.uk/news/uefa-womens-under-19-euro-draw-held-in-glasgow/?rid=13925

Lees nog eens hoe de Belgian Red Flames U19 zich plaatsten voor het EK WU19:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48149

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share