Share

Het provinciale team van KAA Gent Ladies is op zaterdag 13 april 2019 kampioen geworden in de 1ste provinciale Oost-Vlaanderen. Dat gebeurde na een scoreloos gelijkspel op bezoek bij FC Bosdam Beveren, het team waarmee het een seizoen lang strijd leverde om de hoogste eer in Oost-Vlaanderen.

Veel volk langs de lijn voor de titelmatch FC Bosdam Beveren – KAA Gent Ladies D in de 1ste provinciale Oost-Vlaanderen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De kalendermaker had in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen het duel tussen FC Bosdam Beveren en het provinciale team van KAA Gent Ladies geprogrammeerd op de 22ste en laatste speeldag van het seizoen. In de heenwedstrijd was het nog 0-1 geworden voor FC Bosdam Beveren maar op de laatste speeldag hadden de bezoekers uit Gent aan een gelijkspel genoeg om de titel te veroveren. Het was 90 minuten en enkele minuten toegevoegde tijd bijzonder spannend in Beveren maar tot doelpunten kwamen beide teams niet en dus mocht de ploeg van trainer Jonas Van Dorpe na afloop een feestje bouwen. KAA Gent Ladies D haalde de titel met 48 punten uit 20 wedstrijden en een beter doelsaldo. Zowel KAA Gent Ladies D als FC Bosdam Beveren wonnen 15 keer, speelden 3 keer gelijk en verloren 2 duels maar de provinicale vrouwelijke Buffalo’s lukten 97 goals en moesten er 5 toestaan (+92) terwijl FC Bosdam Beveren, het team van trainer Guan De Smet 99 keer scoorde en 14 goals (+85) moest toestaan. FC Bosdam Beveren mag volgend seizoen wel in 2de klasse aantreden aangezien het provinciale team van KAA Gent Ladies niet kan promoveren.

FC Bosdam Beveren was al zeker van de promotie naar 2de klasse! Foto – (c) FC Bosdam Beveren

Nog melden dat beide teams nu zaterdag 20 april 2019 al opnieuw tegenover mekaar staan op het veld van RFC Wetteren met aftrap om 17 uur in de finale van de Hofman Cup, de Beker van Oost-Vlaanderen!

Bekijk een samenvatting van FC Bosdam Beveren – KAA Gent Ladies D dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hanne Beirnaert (KAA Gent Ladies D) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Zoë Van Hecke (KAA Gent Ladies D) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar trainer Jonas Van Dorpe (KAA Gent Ladies D) dankzij Vrouwenteam TV:

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van het provinciale team van KAA Gent Ladies met de titel in 1ste provinciale Oost-Vlaanderen!

Foto – (c) KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share