Share

Op zondag 21 april 2019 stonden de halve finales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Titelverdediger Olympique Lyonnais mocht thuis beginnen tegen Chelsea Ladies FC terwijl Bayern München voor eigen publiek FC Barcelona ontving.

Delphine Cascarino zorgde met haar voorzet voor het openingsdoelpunt in Lyon – Chelsea! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Op paaszondag waren er 22.911 toeschouwers in het Groupama Stadion van Lyon voor deze eerste halve finale. Zij zagen hoe net voor het halfuur Magdalena Ericsson een voorzet van Delphine Cascarino in eigen doel verwerkte (1-0, 27ste minuut) vooraleer Amandine Henry een hoekschop van Dzsenifer Marozsan aan de eerste paal met het hoofd in doel verlengde (2-0, 38ste minuut). Francesca Kirby kreeg de kans om vanop de stip (na een schwalbe van Ramona Bachmann) Chelsea in de toegevoegde tijd van de eerste helft de aansluitingstreffer te bezorgen maar Sarah Bouhaddi hield haar poging uit doel (45ste + 1′ minuut). Chelsea kwam iets over halfweg de tweede helft toch aan een tegengoal dankzij een knap schot van Erin Cuthbert (2-1, 72ste minuut).

De Schotse Erin Cuthbert, hier aan de bal, lukte misschien wel een belangrijk uitdoelpunt voor Chelsea! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

In München kwamen er slechts 2.500 toeschouwers opdagen voor de affiche tegen FC Barcelona. De bezoekers haalden het dankzij een doelpunt van de Franse Kheira Hamraoui (0-1, 63ste minuut) en namen zo een belangrijke optie op hun allereerste Europese finale!

Titelverdediger Olympique Lyonnais moet in Engeland nog spelen voor de kwalificatie! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

***Dit waren de doelpuntenmakers in de heenwedstrijden van de halve finales op weg naar Boedapest:

Olympique Lyonnais – Chelsea LFC 2-1;

Doelpunten: 27′ Magdalena Ericsson 1-0 owngoal, 38′ Amandine Henry 2-0, 72′ Erin Cuthbert 2-1.

Bijzonderheid: 45′ + 1′ Sarah Bouhaddi redt strafschop van Francesca Kirby (Chelsea LFC).

Bayern München – FC Barcelona 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 63′ Kheira Hamraoui 0-1.

Bekijk de volledige wedstrijd dankzij Barça TV:

***De terugwedstrijden zijn volgende week zondag 28 april 2019. De finale is op zaterdag 18 mei 2019 in Boedapest.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share