Share

Terwijl veel ploegen hun paastoernooi organiseerden en in play-off 1 van de Jupiler Pro League alle aandacht ging naar het duel tussen Royal Antwerp FC en Club Brugge stonden op paasmaandag 22 april 2019 in Denderleeuw de finales van de Beker van België in het vrouwenvoetbal op het programma met allereerst de WU13, vervolgens de WU16 en als top of the bill de grote finale tussen KAA Gent Ladies en Standard.

KRC Genk Ladies WU13 zijn op maandagochtend 22 april 2019 klaar voor hun bekerfinale tegen West Flames Club Brugge! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De allerjongsten, de WU13, openden om 10 uur 30 al de zonovergoten dag op de linkerhelft van het veld van het Van Roystadion. KRC Genk Ladies bereikte in deze leeftijdscategorie de finale met als tegenstander West Flames Club Brugge. Al na 30 seconden in het eerste gedeelte van de 4 x 15 minuten was het raak dankij Lotte Vanderhaegen. Het jonge talent uit Varsenare zorgde vervolgens ook nog voor een goaltje in het tweede kwart en ze vervolledigde haar hat-trick in het derde kwart en bracht zo de einstand op 0-3. Het team van trainer Nico Persyn mocht als eerste in Denderleeuw een Belgische beker in ontvangst nemen!

Bekijk de West Flames Club Brugge U13 met hun Beker van België dankzij Vrouwenteam TV:

Om 12u15 was het dan tijd voor het tweede deel van de finales in het jeugdvrouwenvoetbal. Op 22 mei 2018 stonden de Yellow Flames op de Freethiel in Beveren tegenover KAA Gent Ladies. De jonge vrouwelijke Buffalo’s haalden het toen met 3-4. Ook dit jaar bereikten deze twee teams de finale en het was uitkijken of de Yellow Flames in het tweede jaar van hun project revanche konden nemen in een wedstrijd over 4 x 20 minuten.

KAA Gent Ladies WU16 voor hun bekerfinale op maandag 22 april 2019 in Denderleeuw! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De start was fantastisch met een doelpunt om helemaal in te lijsten. Estée Cattoor (KSK Maldegem) haalde na 3 minuten vanop de rand van het strafschopgebied met links uit en de bal ging onhoudbaar tegen de netten (0-1).

Bekijk het doelpunt van Estée Cattoor voor de Yellow Flames tegen KAA Gent Ladies U16 dankzij Vrouwenteam TV:

Na de rust zorgde Hannah Eurlings (OH Leuven) voor twee extra doelpunten voor de Yellow Flames eerst op aangeven van Jill Janssens (0-2, 52ste minuut) en vervolgens gaf Estée Cattoor de assist (0-3, 61ste minuut). Gaëlle Nierynck zette de eindcijfers op het bord toen ze van dichtbij een pass van Jill Janssens tegen de netten trapte (0-4, 63ste minuut). Het waren dus de Yellow Flames die de allereerste ‘Jella Lauwens’ Beker van België in ontvangst mochten nemen.

De Yellow Flames vieren na hun bekerwinst tegen KAA Gent Ladies WU16 in Denderleeuw op maandag 22 april 2019! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Vanaf 16 uur was het dan tijd voor de grote finale met KAA Gent Ladies tegen bekerhouder Standard, dat op zoek ging naar een 9de bekerwinst.

Bekerhouder Standard is klaar voor de tweede bekerfinale op rij op maandag 22 april 2019 in Denderleeuw tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het team van Dave Mattheus kwam na 13 minuten op voorsprong toen Marie Minnaert een voorzet van Lenie Onzia met het hoofd in doel verlengde (1-0).

Bekijk het openingsdoelpunt van Marie Minnaert voor KAA Gent Ladies tegen Standard dankzij Vrouwenteam TV:

Nog voor de rust kwam Standard met tien te staan na een rode kaart voor Ellen Charlier voor een fout op Marie Minnaert (37ste minuut). Iets meer dan tien minuten voor tijd zorgde Mariam Abdulai Toloba voor de beslissing door een schot met rechts in de verste hoek (2-0, 79ste minuut). Zo wonnen de vrouwelijke Buffalo’s na 2017 hun tweede Beker van België!

KAA Gent Ladies met de Beker van België 2019! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bekijk uitgebreide fotoreportages rond deze bekerfinale via:

http://sportpix.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share