Share

Op zaterdag 20 april 2019 stond op het sportcomplex Dooren in de Jan Stallaertstraat van Merchtem het duel tussen KHO Wolvertem Merchtem tegen het beloftenteam van OH Leuven op het programma. De bezoekers konden bij een overwinning kampioen worden in de 2de klasse B.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van OH Leuven haalde het dus met 1-2 nadat het bij de rust 0-1 voor stond na een doelpunt van Lore Asselberghs (9de minuut). Even over het halfuur verloor de thuisploeg onder leiding van trainer Jelle Schotte doelvrouw Shana Spiessens die na een overtreding op Lore Asselberghs met rood naar de kant moest (34ste minuut). Toch had KHO Wolvertem Merchtem nog voor de rust kunnen gelijkmaken maar Ilke Emmerechts trof de onderkant van de lat. Kort na de pauze was ze wel succesvol zodat het toch 1-1 werd (50ste minuut). OH Leuven B kreeg vervolgens kansen om opnieuw te scoren maar de ingevallen Jolien Casteels leverde bij momenten knap keeperswerk. Iets meer dan een kwartier voor tijd moest ze zich toch gewonnen geven toen Jana Janssens op aangeven van Yellow Flame Jill Janssens kon binnentrappen (1-2, 74ste minuut). Het was het doelpunt van de titel voor het beloftenteam van OH Leuven!

Luister naar Elke Van Depoele (KHO Wolvertem Merchtem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jana Janssens (OH Leuven B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lore Asselberghs (OH Leuven B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura Vervacke (OH Leuven B) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar coach Sébastien Reyskens (OH Leuven B) dankzij Vrouwenteam TV:

U kan het beloftenteam van OH Leuven nu zaterdag 27 april 2019 aan het werk zien in de thuiswedstrijd tegen RES Couvin-Mariembourg met aftrap om 19u30. Eerder op de dag met aftrap om 15u30 speelde OH Leuven normaal gezien in play-off 2 thuis tegen KSK Heist maar het team waar coach Anthony Michiels inmiddels is opgestapt gaf forfait voor die wedstrijd. OH Leuven zoekt nu een andere tegenstander om te spelen tegen het team uit de Super League. Vanaf 22u30 is er in elk geval een afterparty met DJ Zohra van 2Fabiola. Toegangsprijs is 10 euro. KHO Wolvertem Merchtem, 6de in de stand, speelt dit seizoen nog uit bij Standard C en ontvangt op de laatste speeldag op zaterdag 4 mei 2019 DVC Eva’s Tienen, voorlopig 2de in de stand met 60 punten uit 24 wedstrijden, dus op 7 punten van de kersverse kampioen!

Voor nog meer over de titel van het beloftenteam van OH Leuven ga naar:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48348

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share