Share

KSK Heist kende in de Super League onder leiding van Anthony Michiels geen makkelijk seizoen. Ze speelden met de Olympische gedachte in het achterhoofd maar werden voor hun lovenswaardige inspanningen en prestaties niet beloond. Het beloftenteam van KSK Heist had onder leiding van Rudy Goossens in het seizoen 2018-19 meer succes want het won de dubbel!

KVC Westerlo eindigde uiteindelijk op de tweede plaats in de eerste provinciale Antwerpen 2018-19! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de eerste provinciale Antwerpen verloor het beloftenteam van KSK Heist wel 2 keer tegen rechtstreeks concurrent KVC Westerlo (thuis 1-3 op 15 september 2018 en uit 5-3 op 30 maart 2019) maar daar bleef het bij. De 30 andere competitiewedstrijden won KSK Heist allemaal wat dus goed was voor 90 punten! KVC Westerlo verspeelde de titel in de andere wedstrijden want het kwam 3 keer tot een gelijkspel en verloor 2 duels (op bezoek bij het beloftenteam van KV Mechelen 5-3 op 13 april 2019 en thuis tegen Hoogstraten VV 0-3 op de laatste speeldag op zaterdag 27 april 2019). Daardoor kwam KVC Westerlo, de favoriet voor de titel, op 84 punten uit.

Het beloftenteam van KSK Heist hier voor de finale van de Beker van Antwerpen 2019 op het veld van SK Rita Berlaar! Foto – (c) Vrouwenteam.be / KV

In de Beker van Antwerpen gaf KVC Westerlo in de halve finale thuis tegen het beloftenteam van KSK Heist op woensdag 10 april 2019 forfait en dus mochten de speelsters van trainer Rudy Goossens de finale spelen tegen het derde elftal van VC Moldavo, de runner-up in de tweede provinciale Antwerpen die in de halve finales was gaan winnen op bezoek bij eerste provincialer FC Antwerp Girls (1-3).

Het derde elftal van VC Moldavo voor de aftrap van de finale van de Beker van Brabant 2019! Foto – (c) Vrouwenteam.be / KV

In de finale op zondag 5 mei 2019 op het veld van SK Rita Berlaar werd het al snel duidelijk wie de opvolger zou worden van K. Vosselaar VV, de winnaar van de voorbije 2 edities. Het beloftenteam van KSK Heist liep immers dankzij 4 doelpunten op rij van Liese Maes (14de, 18de, 26ste en 34ste minuut) al snel uit tot 4-0. Goya Kempen maakte er nog net voor de rust 5-0 van (44ste minuut). In de tweede helft dikte de even over het uur voor Luna Maes ingevallen Lien Goossens (62ste minuut) nog aan tot 7-0 met twee goals binnen de vier minuten (64ste en 68ste minuut). Zo eindigde het seizoen voor het beloftenteam van KSK Heist met een dubbel en wel heel speciaal voor doelvrouw Paulien Geentjens want zij won de voorbije 2 seizoenen ook die Beker van Antwerpen met K. Vosselaar VV!

KSK Heist na het winnen van de titel in de 1ste provinciale Antwerpen! Foto – (c) KSK Heist

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de speelsters van KSK Heist met de titel in de 1ste provinciale Antwerpen en de beker van Antwerpen 2019! Ook het eerste team van de club verdiend een vermelding voor hun bewonderenswaardige sportieve inzet!

Lees ook nog over de finale van de Beker van Brabant via: https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48972

Lees over de finale van de Beker van West-Vlaanderen via: https://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48508

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV


Share