Share

Op woensdag 8 mei 2019 verschenen prins Harry en zijn echtgenote Meghan voor het eerst met hun pasgeboren baby in het openbaar maar ook de selectie van Engeland voor het WK Vrouwenvoetbal 2019 passeerde de revue en dat op een wel bijzondere manier. Er kwam zelfs hulp van de Britse koninklijke familie aan te pas.

Prins William was immers de persoon die via sociale media met de eerste naam van het team van bondscoach Phil Neville naar buiten kwam. De eer was weggelegd voor Steph Houghton, de ploeggenote van Belgian Red Flame Tessa Wullaert die zowel captain is bij Manchester City als bij de Lionesses. Vervolgens mochten ook popsterren, voetballegendes en filmiconen de andere namen van de selectie bekendmaken. Zo waren o.a. David Beckham, zangeres Ellie Goulding en actrice Emma Watson van dienst.

Bondscoach Phil Neville zei hierover op de BBC dat ze er voor elke speelster een speciaal moment wilden van maken als hun naam werd bekendgemaakt in de wetenschap dat ze naar de Wereldbeker gaan. “Voor hen toch het grootste moment in hun leven en iets waarvan ze altijd hebben gedroomd. We moeten hun namen bekend maken, we willen dat iedereen in de wereld hen kent voor de start van het allergrootste WK Vrouwenvoetbal aller tijden”.

Engeland en Schotland stonden op 19 juli 2017 al tegenover mekaar in Utrecht op het EK 2017 in Nederland. Straks zien ze mekaar terug op het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dit is de 23-koppige selectie waarvoor bondscoach Phil Neville gekozen heeft:

Doelvrouwen: Karen Bardsley (Man City), Mary Earps (Wolfsburg), Carly Telford (Chelsea);

Verdedigers: Millie Bright (Chelsea), Lucy Bronze (Lyon), Rachel Daly (Houston Dash), Alex Greenwood (Man Utd), Steph Houghton (captain, Man City), Abbie McManus (Man City), Demi Stokes (Man City), Leah Williamson (Arsenal);

Middenvelders: Karen Carney (Chelsea), Jade Moore (Reading), Jill Scott (Man City), Lucy Staniforth (Birmingham City), Georgia Stanway (Man City), Keira Walsh (Man City);

Aanvallers: Toni Duggan (Barcelona) Fran Kirby (Chelsea), Beth Mead (Arsenal), Nikita Parris (Man City), Jodie Taylor (Seattle Reign), Ellen White (Birmingham City).

Engeland speelt voor afreis naar het WK 2019 in Frankrijk nog twee oefenwedstrijden en dat thuis tegen Denemarken op zaterdag 25 mei 2019 in Walsall en thuis tegen Nieuw-Zeeland op zaterdag 1 juni 2019 in Brighton. Het WK 2019 zelf begint voor Engeland op zondag 9 juni 2019 in de Allianz Arena van Nice tegen Schotland. Ook Argentiniƫ en Japan zijn tegenstanders voor Engeland in de groepsfase van het tornooi!

Lees nog meer over de bekendmaking van de Engelse WK-selectie 2019 via:

https://www.bbc.com/sport/football/48198403

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share