Share

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019 stond de 5de speeldag in play-off 1 van de Belgische Super League op het programma. We kregen een heruitgave van de finale van de Beker van België en een duel tussen de landskampioen en KRC Genk Ladies, dit seizoen halve finalist in de Belgische bekercompetitie.

Bekerwinnaar KAA Gent Ladies nam op vrijdagavond al in de eerste helft afstand van de vrouwelijke Rouches. Met goals van Elena Dhont, Chloé Vande Velde, Lotte De Wilde en Mariam Abdulai Toloba was de wedstrijd halfweg al beslist. Na de rust lukte Charlotte Cranshoff een mooi eerreddend doelpunt voor de bezoekers terwijl Marie Minnaert even daarna de eindstand op het bord trapte (5-1).

Op zaterdag stond het bij de rust nog 0-0 tussen RSC Anderlecht en KRC Genk Ladies. In het begin van de tweede helft liepen de bezoekers uit via Lisa Verhoeven (0-1) en Liv Aerts (0-2). Net voor halfweg het tweede bedrijf toonde Ines Fernandez, de doelvrouw van de titel van vorig seizoen, nog eens haar keeperskwaliteiten toen ze een strafschop van Liv Aerts uit haar doel hield. Zo voorkwam ze het eerste verlies van vrouwelijk paars-wit in deze play-offs want nadien sloegen ze nog terug met goals van Ulrike De Frère (1-2) en Elke Van Gorp (2-2) om alsnog een puntendeling af te dwingen.

Op vrijdag 17 mei 2019 staat de slotdag van de play-offs in de Belgische Super League op het programma met twee duels om 20 uur 30 namelijk de vrouwelijke Classico tussen Standard en RSC Anderlecht en het duel tussen KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies. Op zaterdag 18 mei 2019 vertrekken de Belgian Red Flames op stage naar Griekenland waar ze een oefenduel spelen op vrijdag 24 mei 2019 vooraleer ze op zaterdag 1 juni 2019 het seizoen afsluiten met een vriendschappelijke wedstrijd in Leuven tegen WK-deelnemer Thailand.

Dit waren de doelpuntenmakers op de 5de speeldag in Play-Off 1 van de Super League 2018-19:

KAA Gent Ladies – Standard 5-1 (rust: 4-0);

Doelpunten: 10′ Elena Dhont 1-0, 32′ Chloé Vande Velde 2-0, 35′ Lotte De Wilde 3-0, 43′ Mariam Abdulai Toloba 4-0, 48′ Charlotte Cranshoff 4-1, 55′ Marie Minnaert 5-1.

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Sportbeat TV: https://www.facebook.com/SportbeatTV/videos/2260571444191912/

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (rust: 0-0);

Doelpunten: 53′ Lisa Verhoeven 0-1, 55′ Liv Aerts 0-2, 73′ Ulrike De Frère 1-2, 90′ Elke Van Gorp 2-2

Bijzonderheid: 66′ Ines Fernandez (RSC Anderlecht) redt strafschop van Liv Aerts (KRC Genk Ladies).

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

***De stand na speeldag 5 van play-off 1 in de Super League is:
1. RSC Anderlecht 5-37 (11-3);
2. Standard 5-24 (9-13);
3. KRC Genk Ladies 5-23 (6-8);
4. KAA Gent Ladies 5-22 (7-9);

***Topschutters Play-Off 1 Super League 2018-19:

4 goals:

Noémie Gelders (Standard);

3 goals:

Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

2 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Lola Wajnblum (Standard),
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Elena Dhont (KAA Gent Ladies),
Liv Aerts (KRC Genk Ladies) ;

1 goal:

Sanne Schoenmakers (Standard), Justine Blave (Standard), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Abbi Grant (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Charlotte Cranshoff (Standard), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Lisa Verhoeven (KRC Genk Ladies), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

Owngoals:

Gwyneth Vanaenrode (Standard voor KRC Genk Ladies).

*Dit zijn de wedstrijden van de 6de en laatste speeldag op vrijdag 17 mei 2019 om 20u30:

Standard – RSC Anderlecht;

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;

Voor alle tussenstanden en resultaten:
Futbol24.com

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar: http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=49083

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share