Share

Op dit ogenblik gonst het volop van mogelijke overgangen en transfers ook in het vrouwenvoetbal. Naar het nieuwe seizoen toe krijgt U een volledig overzicht maar voorlopig springt er toch eentje uit dat vol emotie geschreven is. Ex-Belgian Red Flame Elien Van Wynendaele moet vanwege kraakbeenlijden topsport vaarwel zeggen en kiest dan ook voor een nieuw avontuur bij eersteklasser SC Eendracht Aalst.

Elien Van Wynendaele met de Beker van België 2019, haar laatste trofee bij KAA Gent Ladies! Links Shari Van Belle en Lenie Onzia, rechts Marie Minnaert en Elena Dhont! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Elien Van Wynendaele schreef op donderdag 16 mei 2019 een lang en uitgesponnen bericht op haar Facebookpagina om deze overstap bekend te maken. We geven U hieronder een kort uittreksel van haar schrijven:

Mariam Abdulai Toloba scoorde zopas de verlossende 2-0 in de bekerfinale 2019 in Denderleeuw tegen Standard. Elien Van Wynendaele weet met haar vreugde geen blijf! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

“Nu ben ik noodgedwongen om topsport vaarwel te zeggen. Hoe hard je hoofd ook wilt, als je lichaam niet mee wilt is het een oneerlijke strijd. Tranen rollen nog steeds over mijn wangen bij het schrijven van dit bericht. Daar gaat mijn droom, mijn droom waar ik alles voor wou doen. Mijn wereld stortte in bij het nemen van de beslissing maar ik had geen keuze. De stress, het verdriet, de ontgoocheling en onzekerheid waar ik de laatste maanden mee te maken had, waren ondraagbaar. Ik kan terug kijken op een mooie carrière op het hoogste niveau, ook al zal dit een onafgewerkt hoofdstuk blijven. Ik ben dankbaar voor de ervaringen bij de Red Flames & jeugd, RSC Anderlecht, FC Brugge & KAA Gent Ladies. Vooral het afscheid bij KAA Gent ladies valt mij zwaar na 6 leuke en leerrijke jaren. Teamgenoten werden dichte vrienden en mensen die mij nauw aan het hart liggen.”

Elien Van Wynendaele probeert op 28 november 2016 in het Stade Leburton in Tubeke de bal af te snoepen van wereldtopper Pernille Harder in een oefeninterland tegen Denemarken! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

“Bedankt aan elke persoon die bijdroeg aan mijn ontwikkeling en die mij gemaakt heeft tot de persoon die ik vandaag ben. Maar vooral bedankt aan mijn mama, die mij als kleine sjarel overal naar toebracht en uren doorbracht in de auto om haar dochter te geven wat ze echt wou. En tot de dag van vandaag is dit nog altijd voetballen.”

“Voor alle mensen die volgend jaar op zaterdagnamiddag niets te doen hebben. Ik ben te vinden in Oilsjt, nu kan ik eindelijk mijn dialect praten zonder dat iemand mij niet verstaat!”

U kan het volledig bericht lezen op de Facebookpagina van Elien Van Wynendaele: https://www.facebook.com/Elien.VW?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARCzOIwU6AiMQRShd-9gpvkCy7sSUi3w848SuZHFKMUAP5AdIRDKoghyTLQujzeczo5Gyq1aMqlfqSDn&hc_ref=ARQNw01qx8D41J0gyKvXtSZugrhd5ZO_S9ZcLCz9WqNB8XRvAkiHkstU6NwGDQ8cAmQ&fref=nf

Deze redactie wenst Elien Van Wynendaele, die 19 keer uitkwam voor de Belgian Red Flames en daarin 1 doelpunt lukte op 3 maart 2017 in Cyprus tegen Italië, uiteraard veel plezier en succes bij haar nieuwe uitdaging!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share