Share

Vrouwelijk paars-wit won op dinsdag 30 april 2019 voor het tweede jaar op rij de Belgische landstitel in de Super League. De mannen van RSC Anderlecht faalden in de opdracht om kampioen te worden maar toch werd er op donderdag 16 mei 2019 een landstitel gevierd in het Constant Vanden Stockstadion maar wel door de bezoekers. KRC Genk werd er voor de vierde keer in de clubgeschiedenis Belgisch landskampioen!

Philippe Clement, hier half januari 2019 op de 65ste editie van de Gouden Schoen leidde KRC Genk naar de vierde landstitel in de clubgeschiedenis! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het team van coach Philippe Clement had voldoende aan een 1-1-gelijkspel tegen de jongens van Karim Belhocine want op Sclessin ging Club Brugge onder leiding van trainer Ivan Leko met 2-0 onderuit tegen het Standard van Michel Preud’homme!

Bryan Heynen bracht KRC Genk in het Astridpark al vroeg op voorsprong op aangeven van de Deen Joakim Mæhle (0-1, 11de minuut). Na de pauze kwam RSC Anderlecht langszij dankij een kopbaldoelpunt van Yannick Bolasie (1-1, 65ste minuut). In Standard – Club Brugge bracht Răzvan Marin de Rouches, in numerieke minderheid na de uitsluting van Collins Fai op het halfuur, kort nadien op voorsprong vanop de strafschopstip (1-0, 68ste minuut) en in het slot maakte de naar Ajax overstappende Roemeense middenvelder er met een vrije trap vanop ruim dertig meter 2-0 van (89ste minuut).

De Spanjaard Alejandro Pozuelo (midden) was een van de smaakmakers van KRC Genk in de reguliere competitie op weg naar een vierde landstitel. Eind maart 2019 vertrok hij naar het Canadese FC Toronto! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij het eindsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge mocht KRC Genk dus juichen want het schitterend seizoen met bij momenten oogstrelend voetbal mondde uit in het hoogst mogelijke voor een Belgische ploeg: de landstitel en de rechtstreekse kwalificatie voor de UEFA Champions League 2019-2020! Het leverde de Limburgse fusieclub zelfs applaus op van de fans van RSC Anderlecht die hen een volledig seizoen met spelers als de al vertrokken Alejandro Pozuelo, Ruslan Malinovskiy, Leandro Trossard, Sander Berge, Mbwana Ally Samatta, etc. zagen voetballen op de manier waarop ze dat bij paars-wit al decennialang zo graag zien.

Foto – (c) KRC Genk

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de spelers van KRC Genk met het behalen van de 4de Belgische landstitel! Bij de club die eerder ook al 4 keer de Beker van België won is het nu wachten op een eerste nationaal succes voor het vrouwenteam KRC Genk Ladies!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Foto – (c) KRC Genk Ladies

PS: Op vrijdagavond 17 mei 2019 kan U KRC Genk Ladies aan het werk zien op de laatste speeldag van play-off 1 in de Belgische Super League in de thuiswedstrijd tegen tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies!

Lees nog meer over de laatste speeldag via: http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=49238

Lees over de titel van vrouwelijk paars-wit via: http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=48643

Share