Share

Op deze dinsdag 1 september 2015 was het de eerste schooldag. Radio 2 ging al heel vroeg op bezoek naar het K.A. Redingenhof in Leuven waar het op het internaat van de topsportschool o.a. Mariam Abdulai Toloba van KAA Gent Ladies en de Belgian Red Flames U17 aan het woord liet.

Mariam Abdulai Toloba werd eind juli 2015 genomineerd door de UEFA bij de 10 beste goals voor het UEFA Seizoen 2014-15. Lionel Messi (FC Barcelona) won de Award met 39% van de stemmen voor Cristiano Ronaldo (Real Madrid) die 24% haalde. Aaron Ramsey (Arsenal) eindigde op de derde plaats met 9%. Daarna volgden Neymar (FC Barcelona, 7%), Lamela (Tottenham Hotspur, 5%), Kobin (Metallist Kharkiv, 4%), de inmiddels duurste Belgische voetballer Kevin De Bruyne (toen nog VfL Wolfsburg inmiddels Manchester City, 4%), Antunes (Dinamo Kiev, 3%), Muirhead (Schotland, 2%) en tenslotte op de tiende plaats de jonge Belgische vrouwelijke belofte (KAA Gent Ladies en België met 2% van de stemmen). Er werden in totaal 507.478 stemmen genoteerd op de website van de UEFA! 39% kwamen uit Europa, 20% uit Azië, 19% uit Zuid-Amerika, 12% uit Afrika, 9% uit Noord-Amerika en slechts 1% uit Oceanië.

Mariam Abdulai Toloba speelt dit seizoen in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal met het tweede vrouwenteam van de vrouwelijke Buffalo’s, dat afgelopen vrijdag 28 augustus 2015 met 1-3 won op bezoek bij Kontich. Nu zaterdag 5 september 2015 speelt KAA Gent Ladies B op de tweede speeldag thuis tegen SV Zulte Waregem. De aftrap is om 15 uur in de Botestraat in Wondelgem.

Bekijk nog eens de resultaten van de UEFA Goal of the Season 2014/15 Award via:
Website UEFA

Bekijk nog eens haar doelpunt voor België tegen Wales op 11 oktober 2014 in Letland:

Voor meer over KAA Gent Ladies ga naar:
Website KAA Gent Ladies

Bekijk ook nog de video van het FIFA Live your goals Foot Festival in Tubeke:

Share