Share

Op dit ogenblik genieten de meeste vrouwenvoetbalclubs van de zomerstop. Maar toch niet allemaal. Zo stond in het kader van de 13de Poperingse Trophy, ook bekend als het Euro Sportring-tornooi georganiseerd door KFC Poperinge, naar jaarlijkse gewoonte een avondwedstrijd met twee vrouwenvoetbalteams op het programma. Het werd een genietbaar spektakelstuk voor de neutrale toeschouwer.

Een herinneringsmoment aan dit vriendschappelijk duel in Poperinge! Foto – (c) BS Westhoek

Blue Star Westhoek keert na een moeilijk seizoen in de 1ste provinciale West-Vlaanderen volgend seizoen terug in de 2de provinciale. Op vrijdagavond 31 mei 2019 ontving het K. Eendracht Wervik, een team dat het in het komende seizoen ook zal ontmoeten in deze reeks. De bezoekers namen van bij de aftrap het initiatief en ze kwamen al snel op voorsprong (0-1). Het zag er op dat moment naar uit dat ze het duel ook helemaal naar hun hand zouden zetten. Maar voetbal duurt toch wel iets langer dan de beginfase zo bleek ook. BS Westhoek sloeg hard terug en tussendoor trapte K. Eendracht Wervik nog een strafschop naast. Bij de rust stond het al 3-1. In de tweede helft liep de thuisploeg verder uit tot 8-1 vooraleer de bezoekers nog konden milderen en de eindstand op 8-3 brachten. Er vielen dus maar liefst 11 doelpunten om het seizoen af te sluiten. Beide teams kijken nu al uit naar de start van het nieuwe seizoen 2019-2020 waarvoor ze ergens half juli beginnen te trainen. Ondertussen kunnen ze vanaf volgende week vrijdag 7 juni 2019 genieten van het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk.

Voor nog meer over dit tornooi kan U terecht via:

https://kfcpoperinge.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: De afsluiter van het Belgisch seizoen in het vrouwenvoetbal is op zaterdag 1 juni 2019 in het King Power Stadion Den Dreef in Leuven als de Belgian Red Flames met de afscheidnemende Aline Zeler WK-deelnemer Thailand partij geven. De aftrap is om 15 uur 30.

Share