Op zaterdag 12 maart 2016 stond er een volledige speeldag in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. Er werd gespeeld in 1ste, 2de en 3de klasse A en B.

DV Famkes Merkem – KAA Gent Ladies B 2-2;
VC Dames E. Aalst – SV Zulte Waregem 0-1;
Tongeren – Moldavo 2-4;
Standard B – USGTH 3-1;
Al gespeeld op vrijdagavond 11 maart 2016:
Kontich – RSC Anderlecht B 1-2.

Standard B is nu leider met 49 punten uit 21 duels. KAA Gent Ladies B volgt op 8 punten, SV Zulte Waregem op 9 maar met een wedstrijd minder gespeeld!

Tweede klasse – 18de speeldag:
Dames VK Egem – Wuustwezel 2-0;
Wolfsdonk Sport – Rapide Wezemaal 1-6;
GFA Sinaai – Cerkelladies Brugge 0-4;
E. Louwel – Wallonia Club Sibret 5-0;
Svelta Melsele – Club Brugge 1-3.

Dames VK Egem blijft leider met nu 44 punten en met 4 punten voorsprong op Svelta Melsele. Eendracht Louwel is derde op 5 punten van de leider!

Bekijk enkele beelden van Svelta Melsele – Club Brugge met dank aan Siebe Cambier:

KDC Ruddervoorde – R. Knokke FC 2-2;
DV Famkes Merkem B – KAA Gent Ladies C 0-4.

KV Mechelen en Maria-ter-Heide staan nu samen aan de leiding met 53 punten en evenveel gewonnen wedstrijden. KSK Voorwaarts Zwevezele, dat won op Maria-ter-Heide, is derde op 4 punten maar met een wedstrijd minder gespeeld!

Derde klasse B – 20ste speeldag:
Tongeren B – Couvin-Mariembourg 7-0;
Bokrijk Sport – Aywaille 3-2;
Bilzen United – Jamioulx 1-0;
Standard C – Halveweg Zonhoven 0-1;
Sterrebeek – RJ Arlonaise 5-1;
Fémina Sp.de Charleroi – ASE De Chastre 1-9.
USGTH B bye.

Sterrebeek blijft leider met 52 punten en het scoorde inmiddels 104 doelpunten in deze competitie. Liesbeth De Hing lukte het 100ste doelpunt in de 5-1-overwinning tegen RJ Arlonaise Halveweg Zonhoven volgt op 1 punt van de leider, ASE De Chastre telt 5 punten achterstand!

***In de Serie A Femminile heeft Riana Nainggolan haar eerste doelpunt van het seizoen gescoord voor RES Roma thuis tegen ASGM Verona, momenteel derde in de stand. Bij de rust stond het 1-1. Riana Nainggolan scoorde de 2-1 vijf minuten voor tijd maar het werd niet het winnende doelpunt want Verona stond een minuut later alweer op gelijke hoogte dankzij een strafschopdoelpunt van Tatiana Bonetti (2-2). Dat was ook de eindstand!

Riana Nainggolan in de kleuren van Res Roma! Foto - (c) RES Roma

Riana Nainggolan in de kleuren van Res Roma! Foto – (c) RES Roma

PS: Ook nog melden dat het in het New York Stadium van Rotherham waar de Belgian Red Flames op vrijdag 8 april 2016 tegen Engeland hun EK-kwalificatiewedstrijd gaan spelen kan spoken. Rotherham United maakte daar op deze zaterdag 12 maart 2016 in The Championship, de Engelse tweede klasse, in de laatste 7 minuten van de wedstrijd een 0-3-achterstand goed tegen Derby County. Met doelpunten van Danny Ward (83ste minuut) en een dubbel van Leon Best (85ste en 90′ + 1′ minuut) werd het nog 3-3! En nog in Engeland werd Rode Duivel Romelu Lukaku tegen zijn ex-club Chelsea de figuur van de wedstrijd. In het laatste kwartier van de kwartfinale van de Engelse FA Cup lukte hij een dubbel (zijn 24ste en 25ste doelpunt van het seizoen) voor Everton tegen het team van Guus Hiddink. Zo werd het 2-0 in een wedstrijd waarin Diego Costa (Chelsea) en Gareth Barry (Everton) nog uit het veld werden gestuurd. Lukaku scoorde zo bij zijn 5de optreden tegen Chelsea voor het eerst tegen zijn ex-club. De doelman bij Chelsea was collega Rode Duivel Thibaut Courtois, die na de uitschakeling in de UEFA Champions League door PSG op woensdagavond nu ook uit de Engelse beker ligt! De geblesseerde Eden Hazard kwam niet in actie op Goodison Park!