Share


Het is een publiek geheim dat er in 2017 niet echt een grote premie voorzien was voor de Oranje Leeuwinnen na het winnen van de Europese titel in eigen land. De Belgian Red Flames, in Tilburg uitgeschakeld door vrouwelijk Oranje, kregen naar verluidt na hun EK-debuut en eerste ronde meer op de rekening gestort. Net voor de officiële aftrap van het WK 2019 in Frankrijk heeft de Nederlandse Voetbalbond KNVB de Nederlandse voetbalsters nu wel een extra steuntje in de rug gegeven. Het kwam immers met de speelsters tot een nieuwe overeenkomst waarin hun commerciële vergoeding voor de periode 2019-2021 wordt verhoogd.

De overeenkomst gaat onmiddellijk na het komende WK 2019 van start en zal doorlopen tot en met het EK van 2021 in Engeland. Ook voor de periode daarna in aanloop naar het WK 2023 waarvan het gastland nog niet bekend is wil de KNVB het commerciële inkomstenplaatje voor de speelster optrekken en laten doorgroeien tot het niveau die de mannelijke voetballers ontvangen. Daarmee wordt de bestaande lijn van professionalisering verder doorgetrokken terwijl er tegelijkertijd een gelijkwaardige behandeling van het mannen – en het vrouwenvoetbal wordt nagestreefd, zo liet de KNVB op maandag 3 juni 2019 op haar website weten. Het is een publiek geheim dat er niet echt een grote premie voorzien was voor de Nederlandse speelsters na het behalen van het EK 2017.

Lees het volledige bericht van de KNVB:

https://www.knvb.nl/nieuws/oranje/oranjeleeuwinnen/55997/knvb-trekt-vergoedingen-oranjeleeuwinnen-verder-op

In tegenstelling tot wat in Duitsland gebeurde werden de exacte sommen voor de Oranje Leeuwinnen en de premies van de wedstrijden en het bereiken van achtste, kwart, halve finale of finale niet openbaar gemaakt.

Lees over de Duitse premies voor het WK 2019 in Frankrijk:

http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=49936

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

PS: De Oranje Leeuwinnen vertrekken op dinsdag 4 juni 2019 naar Frankrijk.

Share