Share

In het Stade Auguste Delaine van champagnestad Reims nam Noorwegen in het tweede duel van de eerste speeldag in groep A vlot afstand van Nigeria waarvoor zelfs Peter Odemwingie, oud-speler van La Louvière en Rijsel, was komen opdagen.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino was op de tweede dag van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk aanwezig in het Stade Auguste Delaune voor Noorwegen – Nigeria! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De Super Falcons, sinds 1991 net als Noorwegen altijd aanwezig op het WK Vrouwenvoetbal, begonnen wel gretig tegen het thuisland van Ada Hegerberg, de afwezige en voorlopig enige Women’s Ballon d’Or in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal, maar tot doelpunten leidde hun aanvallende start onder impuls van de bedrijvige rechterflank Francisca Ordega niet.

De Nigeriaanse Francisca Ordega was in het begin van de eerste helft een voortdurende dreiging op de recherflank. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Noorwegen trof wel raak en deed dat net als Frankrijk tijdens de openingswedstrijd driemaal voor de rust. Eerst zorgde Gura Reiten op aangeven van Caroline Graham Hansen voor het openingsdoelpunt. Dat gebeurde na een kort genomen hoekschop van Reiten naar Hansen waarbij de van VfL Wolfsburg naar FC Barcelona overstappende spits zoals in de goede oude tijd van Stade Reims naar het doel opdreef, de bal vervolgens kort opzij gaf naar Gura Reiten die ondanks een deviatie via de hand van de Nigeriaanse Onomi Ebi raak trof (1-0, 17de minuut). Noorwegen ging op haar elan door en al even voorbij het halfuur vuurde Marie-Lisa Utland op aangeven van Guro Reiten voorbij doelvrouw Tochukwu Oluehi (2-0, 34ste minuut). Drie minuten later tenslotte zorgde oudgediende Isabel Lehn Herlovsen voor de voorzet bij het derde doelpunt dat door Osinachi Ohale in eigen doel werd gewerkt (3-0, 37ste minuut).

Caroline Graham Hansen was betrokken in een Noors doelpunt dat veel weg had van de goals die het legendarische Stade Reims maakte. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na de pauze hield Nigeria, dat Faith Michael geblesseerd zag uitvallen, wel gelijke tred met Noorwegen maar het bleef ondanks nog enkele pogingen langs beide kanten bij die 3-0 waardoor Noorwegen met veel vertrouwen richting Nice mag vertrekken waar het op woensdagavond 12 juni 2019 de topaffiche in groep A tegen gastland Frankrijk speelt. Nigeria gaat eerder op die dag in Grenoble op zoek naar de eerste punten op dit WK als het Zuid-Korea ontmoet.

De ervaren Noorse doelvrouw Ingrid Hjelmseth wil met Noorwegen het podium halen en ze ziet de Verenigde Staten niet als dé favoriet. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na afloop van de wedstrijd kwam Ingrid Hjelmseth, de 39-jarige doelvrouw van Noorwegen, nog met een opmerkelijke uitspraak over de regerende wereldkampioen de Verenigde Staten. “Zijn zij op dit moment wel de beste? Ik denk dat het een open tornooi is met meerdere titelkandidaten. Ons doel is in elk geval een medaille te veroveren.” Dat betekent dus dat Noorwegen de halve finale wil halen en voor de Noorse doelvrouw dat ze dan eventueel afscheid kan nemen op de Olympische Spelen 2020 in Japan. De Nigeriaanse Francisca Ordega zei na afloop dat het vroege eerste tegendoelpunt Nigeria de das omdeed. Ze was blij met haar eigen prestatie maar legde de nadruk dat het als collectief beter moet.

***SCOREBORD:

WK 2019 – Groep A – Zaterdag 8 juni 2019 – Stade Auguste Delaune, Reims:

***Noorwegen – Nigeria 3-0 (rust: 3-0) (groep A):

Doelpunten: 17′ Guro Reiten 1-0, 34′ Lisa-Marie Utland 2-0, 37′ Osinachi Ohale 3-0 owngoal.

Bekijk de video met de doelpunten dankzij FIFA TV:

Foto’s van Dirk Vuylsteke kan U vinden via:

http://sportpix.be/

Voor alles over het WK 2019 kan U terecht via:

https://www.fifa.com/womensworldcup/

Voor interviews met Belgische en internationale speelsters kan U terecht op:
Vrouwenteam TV

Share