Share

Belgian Red Flame Janice Cayman was dan wel de topschutter van de Algarve Cup 2016 bij haar terugkeer in Frankrijk begon ze aan het competitieduel met Juvisy tegen Soyaux gewoon op de bank.

De thuisploeg stond echter bij de rust 0-1 achter na een doelpunt van Laura Bourgouin (45ste minuut) en dus mocht Janice Cayman alsnog de tweede helft opdraven in de plaats van Tatiana Coleman. Scoren deed de Belgian Red Flame deze keer niet maar haar club won uiteindelijk wel met 4-1 (dankzij goals van Camille Catala, Amélie Coquet, Kadidiatou Diani en Théa Greboval) waardoor Juvisy nog altijd op de vierde plaats nu 55 punten heeft na 17 speeldagen op 1 punt van Montpellier (dat een verrassende nederlaag leed op bezoek bij Albi 2-1), op 2 punten van PSG (dat een wedstrijd minder heeft gespeeld) en op 9 punten van leider Lyon, dat met 0-5 won op bezoek bij La Roche.

Bekijk de samenvatting van Juvisy – Soyaux met dank aan D1 Féminine FFF TV:

In Nederland stonden de kwartfinales van de KNVB-beker op het programma. De topaffiche tussen FC Twente en Ajax eindigde op 1-1 na goals van Marlous Pieëte (0-1, 57ste minuut) en Tashira Renfurm (1-1, 89ste minuut). Daardoor moesten er strafschoppen genomen worden en daarin haalde Ajax het met 3-4. Maud Roetgering miste de opener voor FC Twente waarna Kelly Zeeman (0-1) en Ellen Jansen (1-1) wel raak troffen. Vervolgens ging het ook mis voor Chantal de Ridder en Danique Kerkdijk. Desiree van Lunteren bracht Ajax op 1-2, Belgian Red Flame Lenie Onzia zorgde voor de gelijkmaker (2-2). Maar via Marjolijn van den Bighelaar (2-3), Maayke Heuver (3-3) en Tessel Middag (3-4) won Ajax uiteindelijk. Ed Engelkes, de trainer van Ajax, baarde opzien door vlak voor de strafschoppenepiloog met een keeperswissel uit te pakken. Paulina Quaye verving Eli Sarasola in het doel van de huidige leider in de Nederlandse Eredivisie.

In de andere duels won PSV, zonder de geblesseerde Sylke Calleeuw met 2-4 op bezoek bij Ter Leede. Kim Mourmans (ex-Standard) lukte in dat duel een doelpunt. ADO Den Haag won met 1-6 op bezoek bij amateurclub RKHVV. Dominique Vugts (ex-Lierse) scoorde in dat duel 2 keer terwijl het laatste ticket voor de halve finale naar amateurclub Buitenveldert ging dat met 1-2 won op bezoek bij DTS Ede.

De halve finales staan op vrijdag 22 april 2016 (Ajax – PSV) en zaterdag 23 april 2016 (ADO Den Haag-Buitenveldert) op het programma.

Bekijk de video van Ter Leede – PSV met dank aan Ter Leede TV:


Lees meer over FC Twente – Ajax, de kwartfinale in de KNVB-beker:

Website FC Twente
en via:
Website Ajax

In de Duitse 2de Bundesliga-Noord is Jessy Atila met haar club Herforder SV na 4-0-thuiswinst tegen FFV Leipzig opgeklommen naar de 3de plaats. Jessy Atila, viel dit keer na 66 minuten in voor Pia-Marie Salzmann bij een stand van 1-0 na een goal van Friederike Schaaf (15de minuut). Het werd uiteindelijk via Anja Barwinsky (72ste minuut) en een dubbel van Lena Göllner (80ste en 90ste + 2′ minuut) nog 4-0 en zo zet haar team een reeks neer van 12 op 12 en wordt het 3de met 28 punten uit 15 duels, op 17 punten van leider MSV Duisburg dat nog altijd het maximum heeft (45 op 45) en op 6 punten van BV Cloppenburg, de tweede in de 2de Bundesliga-Noord!

Lees nog over Janice Cayman en de Algarve Cup 2016:
Vrouwenteam.be

Share