Share

In tweede klasse kon leider Dames VK Egem uitlopen op eerste achtervolger Svelta Melsele. Egem won zelf thuis tegen Wuustwezel terwijl Svelta Melsele op vrijdagavond al thuis onderuit ging tegen een sterk Club Brugge.

Club Brugge zorgde voor de stunt door op vrijdagavond op bezoek bij Svelta Melsele met 1-3 te winnen. Tien minuten voor de rust opende Sharon Desaever de score vanop de strafschopstip via de paal en de rug van de doelvrouw van Melsele (0-1, 35ste minuut). Maar net voor het uur komt de thuisploeg op gelijke hoogte. Lieselot De Bruyn bediende Rebecca Degenaers en zij gaf met haar uithaal van aan de rand van het strafschopgebeid de bezoekende doelvrouw het nakijken (1-1, 59ste minuut). Acht minuten voor tijd lukte Sharon Desaever dan een tweede bezoekende goal met een knap schot (1-2, 82ste minuut) en tenslotte was het Kay Cuvelier die vanop de strafschopstip de eindstand op het bord zette (1-3).

Sharon Desaever lukte een dubbel voor Club Brugge op bezoek bij Svelta Melsele. Foto - David Catry

Sharon Desaever lukte een dubbel voor Club Brugge op bezoek bij Svelta Melsele. Foto – David Catry

Dames VK Egem kon zo verder uitlopen als het thuis won tegen Wuustwezel. Het deed dat ook dankzij een vroeg doelpunt van Angelique Veracx op aangeven van Charlotte Laridon (1-0, 4de minuut) en een tweede goal op zeven minuten voor de rust van Sofie Vanhooren opnieuw na een assist van Charlotte Laridon (2-0, 38ste minuut). In de tweede helft wijzigde de score niet meer.

Angelique Veracx zette Dames VK Egem met het openingsdoelpunt op weg naar winst tegen Wuustwezel. Foto - David Catry

Angelique Veracx zette Dames VK Egem met het openingsdoelpunt op weg naar winst tegen Wuustwezel. Foto – David Catry

Eendracht Louwel kwam als derde tot op een punt terug van Svelta Melsele na thuiswinst tegen Wallonia Club Sibret. Het werd na een 2-0-ruststand uiteindelijk 5-0 dankzij een dubbel van Gwen Duijsters, twee goals van Marijke Hendrikx en nog eentje van Anouschka Boons.

Marijke Hendrikx lukte twee goals voor Louwel thuis tegen Sibret! Foto - Paul Dijkmans

Marijke Hendrikx lukte twee goals voor Louwel thuis tegen Sibret! Foto – Paul Dijkmans

Rapide Wezemaal haalde flink uit in de derby op bezoek bij Wolfsdonk Sport (1-6) en ook Cerkelladies Brugge scoorde vlot op bezoek bij GFA Sinaai (0-4).

Rapide Wezemaal haalde flink uit bij Wolfsdonk Sport en ontvangt op de volgende speeldag leider Dames VK Egem! Foto - Paul Dijkmans

Rapide Wezemaal haalde flink uit bij Wolfsdonk Sport en ontvangt op de volgende speeldag leider Dames VK Egem! Foto – Paul Dijkmans

Op de volgende speeldag gaat leider Dames VK Egem op bezoek bij Rapide Wezemaal, trekt Melsele naar Wuustwezel, moet Louwel naar Cerkelladies Brugge en ontvangt Club Brugge in Aalter het beloftenteam van SV Zulte Waregem.

Tweede klasse – Uitslagen 18de speeldag:
Dames VK Egem – Wuustwezel 2-0;
Wolfsdonk Sport – Rapide Wezemaal 1-6;
GFA Sinaai – Cerkelladies Brugge 0-4;
E. Louwel – Wallonia Club Sibret 5-0;
Al gespeeld op vrijdagavond 11 maart 2016:
Svelta Melsele – Club Brugge 1-3.

De stand:
1. Dames VK Egem 18-44, 2. Svelta Melsele 18-40, 3. E. Louwel 18-39, 4. Club Brugge en Wuustwezel 18-32 (allebei 10+), 6. Sibret 17-30, 7. Rapide Wezemaal 17-21, 8. Ladies Genk B 18-18, 9. Cerkelladies Brugge 18-15, 10. SV Zulte Waregem B 18-13, 11.GFA Sinaai 18-10, 12. Wolfsdonk Sport 18-9.

Het programma voor de 19de speeldag op zaterdag 19 maart 2016 om 15 uur:
Ladies Genk B – GFA Sinaai (12u30);
Cerkelladies Brugge – E. Louwel (14u);
Wuustwezel – Svelta Melsele;
Rapide Wezemaal – Dames VK Egem;
Wallonia Club Sibret – Wolfsdonk Sport;
Club Brugge – SV Zulte Waregem B (17u in Aalter);

Op zaterdag 26 maart 2016 om 15u staat er een inhaalwedstrijd op het programma:
Wallonia Club Sibret – Rapide Wezemaal.

Lees meer over Svelta Melsele – Club Brugge:

Website Svelta Melsele

Bekijk enkele goals uit Svelta Melsele – Club Brugge met dank aan Siebe Cambier:
Fb FVH

Lees meer over Dames VK Egem – Wuustwezel:
Website Dames VK Egem

Share