Share

Algerije heeft op vrijdag 19 juli 2019 in het Egyptische Caïro voor de tweede keer in de geschiedenis de Afrikaanse landenbeker veroverd dankzij een 1-0-overwinning tegen Senegal. Ook het vrouwenvoetbalteam van Algerije won ooit een trofee in Caïro namelijk de Arabische landenbeker.

Dat gebeurde in 2006 acht jaar nadat de vrouwelijke Fennecs op donderdag 14 mei 1998 hun eerste internationale wedstrijd speelden in Cesson-Sévigné tegen Frankrijk (verlies met 14-0 tegen een team waarbij ook de huidige coach van les Bleues Corinne Diacre speelde). Dat alles staat te lezen in ‘Le Guide des Vertes – Tout sur la séléction algérienne de football’ van collega Mohamed Bouguerra, die in tegenstelling tot het vrouwenteam van Algerije wel aanwezig was op het voorbije WK 2019 in Frankrijk.

Algerije was net als België nog nooit aanwezig op een WK-eindronde maar het tekende wel al 5 keer (op 13 uitgaven) present op de Afrikaanse landenbeker. Daar kwam het nooit verder dan de groepsfase.

Het boek werd geschreven naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de Ladies Fennecs en kwam uit in november 2018. Er staan tal van portretten in van speelsters, trainers en mensen die belangrijk waren in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Algerije. U krijgt er ook veel informatie, tal van weetjes, anekdotes en statistieken hoe het Algerijnse voetbal het in die periode van twintig jaar deed.

Wenst U het boek van collega Mohamed Bouguerra (uitgeverij Média Sport Edition, Alger) aan te schaffen dan kan dat voor de prijs van 10 euro via de facebookpagina van Botola of via deze link: http://www.leguidedesvertes.com/?fbclid=IwAR1PAT97Jg1sfKNVlO5sVochn-qUK-84yHCwH3g0hvIrSCsfQSIKcl-GnPc

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share