Share

De 21ste en laatste rit van de 106de Ronde van Frankrijk op zondag 28 juli 2019 richting Champs-Elysées in Parijs zorgde ervoor dat er nog eens aan het voorbije WK Vrouwenvoetbal kon teruggedacht worden.

Het Franse nationale vrouwenvoetbalteam ook bekend als ‘les Bleues’ trainen normaal in Clairefontaine! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het peloton passeerde eerst nog aan Clairefontaine, de thuishaven en het oefencentrum van ‘les Bleues’ die in eigen land onder leiding van Corinne Diacre niet verder kwamen dan de kwartfinale. Vervolgens zag je met zicht op de Eiffeltoren ook het Parc des Princes waar 7 wedstrijden plaatsvonden namelijk het openingsduel en nog vier andere in de groepsfase, een achtste finale met Canada – Zweden en de kwartfinale tussen Frankrijk en de Verenigde Staten, het land dat de wereldtitel met succes verdedigde.

La Seine Musicale in Parijs was het decor voor de loting van het WK Vrouwenvoetbal 2019! Foto – (c) La Seine Musicale/Ville de Paris

Daarna kwam ook la Seine Musicale in beeld, de zaal waar op zaterdag 8 december 2019 de loting voor het 8ste WK Vrouwenvoetbal plaatsvond. Tenslotte passeerde ook Le Grand Palais de revue, de plaats waar de Noorse Ada Hegerberg de eerste Women’s Ballon d’Or van France Football won en in ontvangst mocht nemen.

Ada Hegerberg met haar Gouden Bal 2018 in het Grand Palais van Parijs! Foto – (c) L’Equipe/France Football

Colombia, het land van kersvers Tourwinnaar Egan Bernal, was niet aanwezig op het WK Vrouwenvoetbal. Dat was wel 2 keer eerder het geval in 2011 in Duitsland en in 2015 in Canada maar daar kwamen ze niet verder dan de groepsfase in 2011 en de achtste finale in 2015. Opmerkelijk was dat ze hun allereerste overwinning op een WK boekten tegen … Frankrijk (2-0 in hun vijfde WK-wedstrijd ooit).

Foto – (c) IOC / JO Paris 2024

Na de Tour de France en het WK Vrouwenvoetbal wordt het terug even stil in Parijs. In de komende weken, maanden en jaren is er uiteraard wel opnieuw competitievoetbal en UEFA Champions League te zien bij PSG en ook de Ronde van Frankrijk is volgend jaar terug maar op het volgende groot internationaal sportevenement met vrouwenvoetbal bij onze zuiderburen is het wachten tot de Olympische Spelen van 2024 waarvoor Parijs als gaststad uitgekozen werd.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share