Share

Frankrijk is op zondag 28 juli 2019 in Schotland voor de vijfde keer eindwinnaar geworden van de WU19 Euro Finals. Ondanks een vroege achterstand won het uiteindelijk in het Saint Mirren Park in Paisley tegen het sterker gewaande Duitsland, dat al zes keer de trofee won.

De winnaars van de Euro Finals WU19 in Schotland: Frankrijk! Foto – (c) UEFA.com

Duitsland kwam al na 6 minuten op voorsprong toen Nicole Anyomi, de sterke centrumspits van SGS Essen, het van de lat teruggekeerde schot van Melissa Kössler in doel trapte (0-1) maar de Franse WU19 onder leiding van Gilles Eyquem kwam zeven minuten later terug op gelijke hoogte toen Sandy Baltimore (PSG) de Duitse doelvrouw Wiebke Willebrandt in de korte hoek verraste (1-1, 13de minuut). Nog voor de rust had Duitsland de kans om opnieuw op voorsprong te komen maar de poging van Nicole Anyomi trof de paal. In de tweede helft was het de Franse captain Maëlle Lakrar, die het voorbije seizoen ploeggenote was van Belgian Red Flame Janice Cayman bij Montpellier, die na een hoekschop het winnende doelpunt voor Frankrijk lukte (2-1, 73ste minuut)! Frankrijk werd in 2019 geen wereldkampioen bij de vrouwen maar wel Europees kampioen bij de U19!

Lees nog meer over deze finale en bekijk de doelpunten via: https://www.uefa.com/womensunder19/season=2019/matches/round=2000940/match=2027480/?iv=true

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share