Share

2019 zal ongetwijfeld het jaar van Stéphanie Frappart genoemd worden. De Franse scheidsrechter mag immers na haar promotie naar de Franse Ligue 1 bij de mannen en het leiden van de finale van het WK Vrouwenvoetbal vorige maand in Lyon nu ook als eerste vrouw een mannenfinale in goede banen proberen te leiden. Ze werd op vrijdag 2 augustus 2019 door de UEFA aangeduid voor de finale van de UEFA Supercup in Istanbul.

Dat is dit jaar op woensdag 14 augustus 2019 met het duel Liverpool tegen Chelsea een opmerkelijke affiche. Stéphanie Frappart zal in Istanbul worden bijgestaan door haar assistent-scheidsrechters van de WK-finale op zondag 7 juli 2019 namelijk Manuela Nicolisi (Frankrijk) en Michelle O’Neill (Ierland). De vierde ref is een man namelijk Cuneyt Cakir uit Turkije.

Lees nog meer hierover via:

https://www.uefa.com/uefasupercup/news/0254-0d2857d67028-ea7dd126bba5-1000–stephanie-frappart-to-referee-uefa-super-cup/?iv=true

en via:

https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Stephanie-frappart-arbitrera-la-supercoupe-d-europe-liverpool-chelsea/1045604

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share