Share

Precies een maand na de finale van het WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk begint de Belgische landskampioen RSC Anderlecht aan haar tweede campagne in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League. Het doel is de eerste ronde halen op weg naar de finale die in 2020 in Wenen zal plaatsvinden.

Trainer Patrick Wachel won in 2019 voor de tweede keer de landstitel met RSC Anderlecht en mag nu ook voor de tweede keer starten aan de voorronde van de UWCL! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vorig jaar debuteerde vrouwelijk paars-wit in het Schotse Edinburgh met een overwinning tegen het lokale Glasgow City FC maar tot een kwalificatie voor de eerste ronde kwam het niet. Dit seizoen wil het team van trainer Patrick Wachel een stap verder zetten op het kampioenenbal bij de vrouwen. Het speelt op woensdag 7 augustus 2019 voor eigen publiek in het Lotto Park tegen de Griekse landskampioen PAOK Saloniki. De aftrap is om 18u30 en tickets voor dit duel zijn te koop voor de prijs van 5 euro. Eerder op de namiddag openen Linfield FC uit Noord-Ierland en LSK Kvinner uit Noorwegen dit mini-tornooi in groep 8 met hun onderling duel in het Van Roy Stadion in Denderleeuw met aftrap om 14 uur.

Belangrijke pionnen op weg naar een eventuele kwalificatie voor de eerste ronde van de UWCL: de Belgian Red Flames Laura De Neve, Laura Deloose, Tine De Caigny en doelvrouw Justien Odeurs. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het is pas de derde keer dat de voorronde van het belangrijkste bekertornooi in het internationale clubvoetbal bij de vrouwen in België zal plaatsvinden. Eerder speelde Rapide Wezemaal tweemaal in de toenmalige UEFA Women’s Cup voor eigen publiek een dergelijk mini-tornooi. In 2004-05 gebeurde dat in de laatste voorronde in Wezemaal met als tegenstanders ZFK Nis uit Servië, Hibernian Edinburgh uit Schotland en ZNK Maksimir uit Kroatië. Voor Rapide Wezemaal was dat in 2004 ook het eindstation. In 2007-08 kwam Rapide Wezemaal verder dan die voorronde want het plaatste zich in de groepsfase met de laatste zestien in 2007-08 in Bierbeek samen met 1.FFC Frankfurt voor de kwartfinales ten koste van het Engelse Everton Ladies FC en Valur Reykjavik uit Ijsland.

Standard was het laatste Belgische team in de eerste ronde van de UWCL. Hier de ploegfoto van woensdag 7 oktober 2015 vlak voor de aftrap tegen 1.FFC Frankfurt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Geven we nog mee dat we voor de laatste wedstrijd in de UEFA Women’s Champions League op Belgische bodem moeten teruggaan naar woensdag 7 oktober 2015 toen Standard het in de eerste ronde thuis opnam tegen de titelverdediger van dat jaar 1.FFC Frankfurt en op Sclessin de heenwedstrijd met 0-2 verloor vooraleer het ook in Duitsland met 6-0 onderuit ging.

***In de voorbereiding won RSC Anderlecht zowel thuis tegen eersteklasser Kontich (6-0) als op bezoek bij PSV Eindhoven (1-2). De laatste oefenwedstrijd thuis tegen ADO Den Haag eindigde op een scoreloos gelijkspel: 0-0.

Bekijk de video met de hoogtepunten uit RSC Anderlecht – ADO Den Haag met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

Voor tickets van de duels in de voorronde van de UWCL kan U hieronder terecht:

https://tickets.rsca.be/shop?shopid=1&wes=empty_session_1&language=5&nextstate=2

***Bekijk de video rond de aankondiging van RSC Anderlecht in de voorronde van de UWCL met dank aan RSCA TV:

***Volg alle wedstrijden in de voorronde van de UWCL op woensdag 7 augustus 2019:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/matches/#/mt/2019/08

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share