Na alweer een lange stilte vanwege de deelname van de Belgian Red Flames aan de Algarve Cup 2016 stond op dinsdag 15 maart 2016 de voorlaatste speeldag in de reguliere competitie van de Super League op het programma.

Er vielen in de 4 wedstrijden 11 doelpunten en die werden grotendeels gescoord door mensen die nog geen goaltje achter hun naam hadden staan in de Super League dit seizoen. Met hun eerste goals van het seizoen bezorgden Margaux Van Ackere, Bieke Vandenbussche en Elena Dhont het vierde ticket voor de play-offs richting titel aan KAA Gent Ladies. Bieke Vandenbussche zorgde ook voor een onbedoelde owngoal waardoor regerend landskampioen Standard voor de tweede speeldag op rij een doelpunt lukte dankzij de tegenstander (Anaëlle Wiard scoorde op de vorige speeldag ongewild voor de Rouches).

Bieke Vandenbussche scoorde haar eerste goal voor KAA Gent Ladies dit seizoen. Foto - David Catry

Bieke Vandenbussche scoorde haar eerste goal voor KAA Gent Ladies dit seizoen. Foto – David Catry

De Nederlandse Jette van Vlerken lukte afgelopen zaterdag 12 maart 2016 na 81 minuten wedstrijd de gelijkmaker voor het beloftenteam van Lierse op bezoek bij Massenhoven in eerste klasse in een duel dat op 1-1 eindigde. Drie dagen later werd ze zelfs de matchwinnaar voor het eerste team van de vrouwelijke Pallieters in de nipte thuiswinst in Zandhoven tegen Ladies Genk, dat voor het eerst onder leiding stond van nieuwe trainer Raymond Loose.

Jette van Vlerken, hier tussen Silke Demeyere (links) en Tine De Caigny (rechts) werd matchwinnaar bij het eerste vrouwenteam van Lierse nadat ze ook bij de beloften de gelijkmaker lukte! Foto - Paul Dijkmans

Jette van Vlerken, hier tussen Silke Demeyere (links) en Tine De Caigny (rechts) werd matchwinnaar bij het eerste vrouwenteam van Lierse nadat ze ook bij de beloften de gelijkmaker lukte! Foto – Paul Dijkmans

DVC Eva’s Tienen won in het Bergéstadion van Tienen de derby tegen OH Leuven. Eleen Kimps zorgde met haar tweede van het seizoen al vroeg voor het openingsdoelpunt en Charlotte Cranshoff verdubbelde de voorsprong voor de rust met haar 3de goal van het seizoen tegen haar ex-club. Iets meer dan een kwartier voor tijd zette Jassina Blom haar persoonlijke teller op 4 en de eindstand van Eva’s – OHL op 3-0.

Eleen Kimps, hier in duel tegen Solange Carvalhas van RSC Anderlecht, zette DVC Eva's Tienen op weg naar de 3 punten tegen OH Leuven. Foto - Paul Dijkmans

Eleen Kimps, hier in duel tegen Solange Carvalhas van RSC Anderlecht, zette DVC Eva’s Tienen op weg naar de 3 punten tegen OH Leuven. Foto – Paul Dijkmans

KSK Heist hoopte tegen RSC Anderlecht de stunt van de heenronde toen het 0-0 speelde in Tubeke te herhalen. Het gaf het beste van zichzelf maar op het kwartier kwam het op achterstand na een doelpunt van Ella Van Kerckhoven (0-1). Na een fout op Lola Wajnblum volgde een terechte strafschop voor RSC Anderlecht. Pauline Crammer zette zich achter de bal maar Lynn Senaeve (ex-RSC Anderlecht) redde de strafschop (20ste minuut). Twee minuten later belandde een voorzet van Jacoba Vanysacker tegen de hand van Laura Deloose. Ook nu floot de scheidsrechter van dienst Sharon Sluyts voor strafschop. Lynn Senaeve kwam van de overkant om vanaf de stip de bordjes op 1-1 te zetten (22ste minuut). Daarmee is ze na Nicky Evrard, de tweede doelvrouw die scoort in deze Super League! Lynn Senaeve groeide overigens bijna uit tot heldin van de wedstrijd toen ze in de tweede helft ook nog pogingen van Pauline Crammer en Solange Carvalhas uit haar doel wist te houden. Maar finaal had ze bijna halfweg de tweede helft tegen de kogel in de kruising van Pauline Crammer geen verhaal (1-2, 66ste minuut). Die score bleef ondanks een moedig verweer van KSK Heist op het bord zodat vrouwelijk paars-wit vlak voor de afreis naar KAA Gent Ladies de eerste kampioen is van de reguliere competitie in de Super League.

Maar na de slotspeeldag op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart 2016 worden de punten gehalveerd en volgen nog de play-offs. Voor de enige en echte eerste titel in de Super League is dan ook alles nog mogelijk.

Pauline Crammer zorgde met een kanonschot voor het winnende doelpunt van RSC Anderlecht op bezoek bij KSK Heist! Foto - David Catry

Pauline Crammer zorgde met een kanonschot voor het winnende doelpunt van RSC Anderlecht op bezoek bij KSK Heist! Foto – David Catry

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 13de speeldag:
Standard – KAA Gent Ladies 1-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 30′ Margaux Van Ackere 0-1, 33′ Bieke Vandenbussche 0-1, 52′ Elena Dhont 0-3, 76′ Bieke Vandenbussche 1-3 owngoal.
DVC Eva’s Tienen – OH Leuven 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 3′ Eleen Kimps 1-0, 38′ Charlotte Cranshoff 2-0, 74′ Jassina Blom 3-0.
Lierse SK – Ladies Genk 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 68′ Jette van Vlerken 1-0.
KSK Heist – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 15′ Ella Van Kerckhoven 0-1, 22′ Lynn Senaeve 1-1 op strafschop, 66′ Pauline Crammer 1-2.
Bijzonderheid: Lynn Senaeve (KSK Heist) stopt strafschop van Pauline Crammer (20ste minuut).