Er waren de voorbije weken tal van oefenduels als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een week voor de start van het nationale vrouwenvoetbal met vanaf vrijdag 23 augustus 2019 de Super League en vanaf zaterdag 24 augustus 2019 de eerste en de tweede klasse gingen we een kijkje nemen bij KV Mechelen – Club Brugge, twee teams die dit seizoen allebei een reeks hoger gaan spelen.

U kan de doelpunten uit deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De nieuwe eersteklasser KV Mechelen verloor dus met 0-4 tegen Club Brugge dat nieuw is in de Super League na doelpunten voor de rust van Amelie Verbeke (0-1, 17de minuut), Katinka Dubois (0-2, 29ste minuut) en opnieuw Amelie Verbeke (0-3, 35ste minuut). In de tweede helft trapte Julie Meseure (0-4, 58ste minuut) nog voor het uur de eindstand op het bord.

Voor KV Mechelen begint de competitie in eerste klasse op zaterdag 24 augustus 2019 met een bezoek aan DVC Eva’s Tienen (aftrap om 14 uur).  Op hetzelfde moment staat ook de openingswedstrijd van Club Brugge op het programma in de Super League. Leo Van der Elst mag het met vrouwelijk blauw-zwart meteen opnemen tegen de regerende landskampioen RSC Anderlecht.