Share

Vrijdagavond 18 maart 2016 kregen we rond het duel in de Super League tussen OH Leuven en Standard de melding dat er vanuit de KNVB een vraag werd gericht aan Standard om volgend seizoen opnieuw met een Belgisch-Nederlandse competitie in het vrouwenvoetbal verder te gaan. Of daar binnenkort ook effectief iets uit voorkomt is op dit ogenblik nog niet bekend. Het enthousiasme lijkt op het eerste zicht bij de Belgische clubs en de KBVB niet al te groot want er is eigenlijk al een tijdje geleden beslist om in de huidige formule, een Super League met acht clubs en play-offs, volgend seizoen verder te gaan.

Tussen 2012-13 en 2014-15 werd er met goedkeuring van de UEFA al drie seizoenen gespeeld in een grensoverschrijdende competitie in het vrouwenvoetbal namelijk de Women’s BeNeLeague. FC Twente werd twee keer eindwinnaar, Standard won de laatste editie.

Lees nog meer over het Belgische en Nederlandse vrouwenvoetbal op vrijdagavond:
Vrouwenteam.be

Share