De 22ste speeldag in derde klasse A bracht het vrouwenteam van KV Mechelen alleen aan de leiding terwijl Zwevezele thuis dubbele cijfers lukte tegen KWS Desselgem.

De verrassing was evenwel het verlies van co-leider Maria-ter-Heide op bezoek bij KSK Beveren. Maria-ter-Heide kon voor het eerst dit seizoen niet scoren en in het begin van de tweede helft viel een schot vanop zo’n 35 meter van de ingevallen Kirsten Van Dessel in doel (1-0).

KV Mechelen profiteerde volop van het verrassende verlies van Maria-ter-Heide op Beveren door zelf met 1-3 te winnen op bezoek bij R. Knokke FC Ladies. Dankzij doelpunten van Kim Van Hoof (17de minuut), Stefanie Vos (0-2, 36ste minuut) en Els Tobback (0-3, 48ste minuut). Margaux Verheecke kon in een verdienstelijke tweede helft van de thuisploeg op aangeven van Jana Daneels nog het eerreddende doelpunt scoren (1-3, 69ste minuut).

De score van het weekend kwam opnieuw op naam van KSK Voorwaarts Zwevezele. Thuis tegen KWS Desselgem stond het bij de rust al 5-0. Het werden uiteindelijke dubbele cijfers: 11-1. De doelpunten voor Zwevezele kwamen van Céline Vandekerckhove (2), Manon de Bart (2), Eva Deparck (2), Emma Kerckaert (2), Nele Debyser (1), Céline Decock (1) en Tess Veegaete (1). Desselgem scoorde de eerredder toen het al 8-0 stond.

Op paasmaandag zijn er 2 inhaalduels in derde klasse A. Strijland Gooik ontvangt KDC Ruddervoorde met aftrap om 14u30. Een halfuurtje later ontvangt KSK Voorwaarts Zwevezele aan de Kasteelstraat 74 A FC Turnhout.

Dit is de stand na 22 speeldagen:
1. KV Mechelen 22-56, 2. Maria-ter-Heide 22-53, 3. KSK V. Zwevezele 21-52, 4. KAA Gent Ladies C 22-51, 5. FC Turnhout 21-36, 6. KSK Beveren 22-33, 7. KFC Merelbeke en SK Staden 22-31 (allebei 10+), 9. R. Knokke FC 22-29, 10. Strijland Gooik 21-23, 11. KDC Ruddervoorde 21-14, 12 Lentezon Beerse 22-13, 13. KWS Desselgem 22-9, 14. DV Famkes Merkem B 22-7.