Share

U las al over het doelpuntenfestival in Reims op de tweede speeldag in de Franse competitie D1 Féminine Arkema. Maar ook in de andere stadions werd er vlot gescoord alhoewel er ook één wedstrijd zonder doelpunten eindigde.

Een beeld uit Stade de Reims – Olympique Lyonnais met de Amerikaanse doelvrouw Phallon Tullis-Joyce die de bal pakt bij een hoekschop van de bezoekers! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Die 0-0 noteerden we in Soyaux – Paris FC waardoor Soyaux na 2 speeldagen het enige team in Frankrijk is dat nog niet tot scoren kwam. Maar desalniettemin veroverde het wel al een eerste punt in deze competitie waar voorlopig 4 ploegen nog het maximum van de punten hebben en dat zijn Lyon, PSG, Montpellier en Bordeaux.

Belgian Red Flame Janice Cayman stapt het veld op voor haar eerste competitiewedstrijd met Olympique Lyonnais! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De regerende landskampioen Olympique Lyonnais won zoals U al eerder kon lezen met Janice Cayman in de basis het doelpuntenfestival in Reims met 3-8. Even verderop in Metz boekte ook Paris Saint-Germain een overwinning met vijf doelpunten verschil dankzij vier doelpunten (!) van Kadidiatou Diani, één van Marie-Antoinette Katoto en eentje van de Duitse aanwinst Sara Däbritz. Ook Montpellier haalde een 6 op 6 na een 1-3-overwinning uit bij Fleury waar Lena Petermann (ex-Turbine Potsdam) twee keer scoorde voor de bezoekers die ook nog succesvol waren via de Oostenrijkse international Sarah Puntigam. Bordeaux tenslotte won op zondag 8 september 2019 met 0-3 op bezoek bij Dijon dankzij alweer twee goals van de Jamaicaanse Khadija Shaw en een van Ouleymata Sarr (ex-Lille OSC). Nog meegeven dat nieuwkomer Marseille thuis met 2-1 won tegen En Avant Guingamp dankzij een dubbel van Sarah Zagot! De Women’s Ballon d’Or Ada Hegerberg en Frans international Kadidiatou Diani zijn voorlopig de topschutters in dit nieuwe seizoen met 5 doelpunten in 2 wedstrijden!

Bekijk de video met alle doelpunten van de 2de speeldag dankzij Canal+/FFF TV/D1 Arkema:

Luister ook naar Naomie Feller (Stade de Reims) dankzij Vrouwenteam TV met excuses voor de mindere beeldkwaliteit:

Luister ook naar Rachel Corboz (Stade de Reims) dankzij Vrouwenteam TV met excuses voor de mindere beeldkwaliteit:

Luister ook naar UEFA Women’s Player of the Year Lucy Bronze (Olympique Lyonnais) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister ook naar Janice Cayman (Olympique Lyonnais) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over Stade de Reims – Olympique Lyonnais via: http://nieuws.vrouwenvoetbal.be/?p=51725

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond Stade de Reims – Olympique Lyonnais via: 

http://paul.vrouwenteam.be/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share