Share

In concurrentie met de Rode Duivels, die hun EK-kwalificatiewedstrijd speelden uit bij San Marino, en met de 43ste editie van de Memorial Van Damme in het Koning Boudewijnstadion, stond op vrijdag 6 september 2019 de tweede speeldag van de Super League op het programma. Er werd gespeeld in Neerpede, in Angleur en in Oud-Heverlee.

De topaffiche stond in Neerpede (RSCA Belfius Academy) op het programma met RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies, twee teams die op de openingsdag hun wedstrijd hadden gewonnen. Het was dus uitkijken wat er daar zou gebeuren.

U kan een samenvatting van de wedstrijd bekijken dankzij Christophe Evrard en RSCA TV:

RSC Anderlecht won dus uiteindelijk met 2-1 en behoudt zo na 2 speeldagen het maximum van de punten. Ook Standard deed dat na een 5-2-overwining thuis tegen Club Brugge terwijl KAA Gent Ladies, de eerste driepunter van het seizoen lukte na 1-3-winst op bezoek bij OH Leuven.

Trainer Eddy Bokken van KRC Genk Ladies werd in Neerpede uit het veld gestuurd en ook achteraf was hij nog in alle staten over de beslissing van de scheidsrechter om kort na het uur een strafschop te geven voor RSC Anderlecht. Veel rede was nodig om hem achteraf tot bedaren te brengen.

U kan hier ook de strafschopfout bekijken uit een ander camerastandpunt dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Riete Loos (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura Rus (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Karlijn Knapen (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Laura De Neve (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies via: https://www.ladiesgenk.be/nl/news/detail/492/rsc-anderlecht-krc-genk-ladies-2-1

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat RSC Anderlecht – Standard van vrijdag 13 september 2019 uitgesteld is naar een nog nader te bepalen datum. Vrouwelijk paars-wit speelt immers op donderdag 12 september 2019 om 20 uur in het Lotto Park de heenwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League tegen BIIK Kazygurt. Tickets voor dit duel zijn te koop voor de prijs van 5 euro.

Voor meer daarover kan U hieronder terecht: 

https://www.rsca.be/nl/news/rsca-women-mis-het-historisch-duel-niet

 

Share