Share

Corinthians Futebol Feminino, het team dat onder leiding staat van coach Arthur Elias, blijft winnen in Brazilië. Afgelopen zondag 8 september 2019 boekte het de 31ste overwinning op rij sinds een 1-2-verlies tegen Santos op donderdag 21 maart 2019.

De uitwedstrijd op bezoek bij Flamengo in het Campeonato Brasileiro leek misschien een einde te kunnen maken aan de lange reeks overwinningen. Corinthians kwam in de eerste helft op voorsprong via Erika, de ex-speelster van PSG die vanwege een blessure het WK 2019 in Frankrijk miste (0-1, 34ste minuut), maar na 64 minuten wedstrijd maakte Ana gelijk (1-1). Een kwartier voor tijd lukte Victoria Albuquerque de winnende treffer voor de bezoekers (1-2, 75ste minuut) waardoor het record aantal overwinningen inmiddels op 31 kwam te staan met een doelsaldo van 104 goals voor en 10 goals tegen.

Bekijk de goals uit Flamengo – Corinthians met dank aan CFB TV:

 

Op woensdag 11 september 2019 gaat Corinthians waar inmiddels naast Erika ook de Braziliaanse internationals Monica (ex-Orlande Pride en ex-Atlético Madrid) en Tamires (ex-Fortuna Hjörring) spelen voor de 32ste overwinning op rij thuis tegen Juventude, dat is een wedstrijd in het Campeonato Paulista.

Corinthians Futebol Feminino werd pas in 2016 opnieuw opgericht en ze wonnen in 2017 de Copa Libertadores en in 2018 het Campeonato Brasileiro. In oktober 2019 spelen ze in Ecuador opnieuw voor de Copa Libertadores waar Atlético Huila uit Colombia de titelverdediger is.

U kan op de hoogte blijven van de wedstrijden van Corinthians Futebol Feminino via: 

https://www.facebook.com/CorinthiansFeminino/

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share