Share

Titelverdediger Olympique Lyonnais heeft op woensdagnamiddag 11 september 2019 de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League met ruime cijfers gewonnen. De Belgische Janice Cayman mocht nu ook in deze competitie debuteren bij de Franse landskampioen!

Janice Cayman stond ook bij de start van de UWCL in de basis bij Olympique Lyonnais! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Lyon had weinig moeite met Ryazan-VDV. Het team van trainer Jean-Luc Vasseur wandelde over de Russische tegenstander heen en won met 0-9 nadat het bij de rust al 0-5 stond. De doelpunten kwamen in de eerste helft van Dzsenifer Marozsán op strafschop (0-1, 12de minuut), Ada Hegerberg (0-2, 27ste minuut), Wendie Renard (0-3, 31ste minuut), Amandine Henry (0-4, 37ste minuut) en opnieuw Ada Hegerberg (0-5, 39ste minuut). Na de rust lukte eerst Ada Hegerberg haar derde goal van de wedstrijd vanop de strafschopstip (0-6, 70ste minuut) vooraleer Wendie Renard (0-7, 77ste minuut), Amel Majri ook op strafschop (0-8, 78ste minuut) en Wendie Renard (0-9, 90ste minuut) de eindstand op het bord plaatsten.

Herbekijk de volledige wedstrijd van Olympique Lyonnais in Rusland dankzij Ryazan-VDV:

Janice Cayman speelde bij een temperatuur van 25 graden opnieuw de volledige wedstrijd op de linksachter en de Belgian Red Flame mag zich met Olympique Lyonnais nu al opmaken voor de achtste finales want de terugwedstrijd is niet meer dan een formaliteit.

Rebecca Welch (helemaal rechts op de foto) toen nog als assistent-scheidsrechter bij de EK-kwalificatiewedstrijd Belgie U17 – Duitsland U17 in Tongeren op woensdag 3 april 2013. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ondertussen heeft de Europese Voetbalbond UEFA ook het scheidsrechterskwartet voor de heenwedstrijd in de UEFA Women’s Champions League tussen RSC Anderlecht en BIIK Kazygurt bekendgemaakt. Het viertal komt uit Engeland met Rebecca Welch als scheidsrechter. De assistenten zijn de ook wekelijks in het mannenvoetbal vlaggende Sian Massey (recent nog in de Premier League bij Tottenham – Aston Villa, Watford – West Ham United en Burnley – Liverpool) en Helen Byrne en de vierde ref is Abigail Marriott. De aftrap van de wedstrijd is op donderdag 12 september 2019 om 20 uur in het Lotto Park van Anderlecht.

Voor alle tussenstanden en eindresultaten kan U woensdag en donderdag terecht via:

https://www.uefa.com/womenschampionsleague/matches/#/rd/2001126/1

Voor tickets van de wedstrijd in het Lotto Park aan de prijs van 5 euro kan U ook hieronder nog terecht:

https://tickets.rsca.be/online/index.php?shopid=1&language=5&gotoperformance=1912

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share