Share

Jamaica was één van de leuke ploegen op het voorbije WK 2019 met ook een speelster van PSV Eindhoven in de ploeg. Maar nu blijkt dat de financiële kant van de deelname aan hun allereerste WK nog altijd niet in orde is.

De opwarming van de Reggae Girlz in Reims voor de WK-groepswedstrijd tegen Italië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dat komen we te weten via spits Khadija Shaw, die inmiddels in de Franse competitie uitkomt voor Bordeaux, via haar post #nopaynoplay #reggaegirlz #jamaicafootball.

Khadija Shaw, die inmiddels al 4 doelpunten lukte in de Franse D1 Féminine Arkema voor Bordeaux, klaagt de laksheid van de Jamaicaanse Voetbalbond aan! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zij liet weten dat veel mensen tegenwoordig vechten voor de gelijke betaling (equal pay) tussen man en vrouw. Maar de Reggae Girlz, die zich als eerste land uit de Caraïben wisten te plaatsen voor een WK-eindronde, zitten in een situatie waarbij ze zelfs moeten vechten om gewoon betaald te worden wat voorafgaand aan het tornooi op een wettelijke manier met hen was overeengekomen.

Ons standpunt gaat natuurlijk verder dan alleen maar het bekomen van het geld. Dit gaat over het veranderen van hoe de wereld naar vrouwenvoetbal kijkt en ervoor te zorgen dat de jongere meisjes het in de toekomst wat dit betreft makkelijker hebben. We hebben veel opofferingen gedaan om de kleuren van Jamaica te dragen en het land waardig te vertegenwoordigen op dit evenement maar we kunnen niet werken voor werkgevers die ervoor kiezen hun werknemers niet te betalen. Het is nochtans eenvoudig. We hopen op betere omstandigheden in de toekomst voor de vrouwenprogramma’s en de programma’s van de meisjes in het bijzonder en we zullen actief werken aan verandering.

Bekijk de groepswedstrijd waarin Jamaica scoorde op het voorbije WK 2019 in Frankrijk dankzij FIFA TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share