Share

Nadat de Belgische U17 dankzij de strafschopreddingen van Mile Svilar zich plaatsten voor het EK U17 in Azerbeidzjan zouden de Belgische Red Flames U17 op dinsdag 22 maart 2016 naar Servië vertrekken voor de Eliteronde op weg naar het EK 2016 in Wit-Rusland. Maar de aanslagen op de luchthaven van Zaventem van dinsdagochtend 22 maart 2016 hebben ervoor gezorgd dat dit vertrek uitgesteld moet worden of eventueel vanuit een andere luchthaven zal moeten gebeuren. De Belgian Red Flames U17 zijn op dit moment in elk geval veilig en wel aangezien ze op hotel in Diegem verblijven. Ook onze gedachten gaan nu in de eerste plaats uit naar de families van de vele slachtoffers die vandaag gevallen zijn.

Voor de volledigheid wel nog melden dat bondscoach Tamara Cassimon en assistent-coach Luc Bosmans volgende 18 speelsters selecteerden voor de EK Eliteronde:
Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Lore Asselberghs (Lierse), Anais Bey Tem Samani (OH Leuven), Romy Camps (KVV Zelzate), Eva De Baets (KMSK Deinze), Yentl De Coster (OH Leuven), Gwen Duijsters (E. Louwel), Sari Kees (OH Leuven), Yenthe Kerckhofs (Lierse), Karlijn Knapen (Standard), Ellen Knockaert (Club Brugge), Lisa Lichtfus (Standard), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (Club Brugge), Shari Vanbelle (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard), Ella Vierendeels (Thor Kokerij Meldert), Sarah Wijnants (Standard). (Bron: KBVB).

Dit is het programma van de Eliteronde in Servië:
Donderdag 24/03/2016: België – Ijsland (14u, Pecinci);
Zaterdag 26/03/2016: België – Servië (14u, Novi Sad);
Dinsdag 29/03/2016: Engeland – België (14u, Pecinci)

Indien België zich plaatst neemt het deel aan de EK-eindronde in Wit-Rusland die geprogrammeerd staat van woensdag 4 tot maandag 16 mei 2016.

Alles zal live te volgen zijn via:
Website UEFA WU17

Luister naar Rode Duivel Vincent Kompany over de aanslagen in Brussel:
Sporza

Bekijk ook de fotoreportage rond de Belgische U17 van bondscoach Thierry Siquet:
Sportpix.be

Mile Svilar juicht na het stoppen van de strafschoppen tegen Spanje in Merchtem! Foto - David Catry

Mile Svilar juicht na het stoppen van de strafschoppen tegen Spanje in Merchtem! Foto – David Catry

PS: Ook nog melden dat de tegenstander uit de eerste kwalificatieronde Tsjechië op dit ogenblik bezig is aan de Eliteronde in Frankrijk. Het speelde in Normandië inmiddels al afgelopen zaterdag gelijk tegen Frankrijk (1-1) en het won op maandag 21 maart 2016 tegen Ierland (1-0) in een duel dat onder leiding stond van de Belgische scheidsrechter Hannelore Onsea en assistent-scheidsrechter Joline Delcroix. Zij waren overigens ook allebei actief tijdens Ierland-Hongarije 2-1 van afgelopen zaterdag. Frankrijk, dat ook met 2-0 won tegen Hongarije, en Tsjechië hebben inmiddels 4 op 6, Ierland 3 op 6!

De Tsjechische Kamila Dubcova aan de bal voor Tsjechië tegen Frankrijk met  hier Charlotte Rebours in het Franse Flers. Foto - David Catry

De Tsjechische Kamila Dubcova aan de bal voor Tsjechië tegen Frankrijk met hier Charlotte Rebours in het Franse Flers. Foto – David Catry

Lees meer hierover:
Website UEFA WU17 Eliteronde

Scheidsrechter Hannelore Onsea (midden) met assistent-scheidsrechters Joline Delcroix (rechts) en Jennifer Maubacq (links) voor het duel in de EK Eliteronde tussen Ierland en Hongarije in Bayeux. Foto - Dirk Vuylsteke

Scheidsrechter Hannelore Onsea (midden) met assistent-scheidsrechters Joline Delcroix (rechts) en Jennifer Maubacq (links) voor het duel in de EK Eliteronde tussen Ierland en Hongarije in Bayeux. Foto – Dirk Vuylsteke

Bekijk foto’s van Dirk Vuylsteke rond Ierland U17 – Hongarije U17 met de Belgische scheids- en assistent-scheidsrechter!
Sportpix.be

Bekijk foto’s van David Catry rond Frankrijk U17 – Tsjechië U17:
Sportpix.be

Share