Share

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2019 stond er veel nationaal vrouwenvoetbal op het programma. Er waren wedstrijden van de 3de speeldag in de Super League, in de 1ste klasse en ook in de 2de klasse A en B. U kan hieronder alle uitslagen ontdekken.

***Op vrijdagavond 13 september 2019:

Super League:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 2-0;

Door de winst heeft KRC Genk Ladies nu net als Standard en RSC Anderlecht 6 punten maar het heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan die teams die hun onderling duel van de 3de speeldag op een latere datum zullen spelen.

1ste klasse:

USGTH – VC Moldavo 1-3;

***Op zaterdag 14 september 2019:

Super League:

Club Brugge – OH Leuven 2-1;

Het vrouwenvoetbalteam van Club Brugge boekte de eerste overwinning ooit in de Belgische Super League. Het wordt 4de in de stand met 3 punten uit 3 wedstrijden voor KAA Gent Ladies want het heeft voorlopig een beter doelsaldo dan de vrouwelijke Buffalo’s, op vrijdag 20 september 2019 in Oostakker de volgende tegenstander van het team van Leo Van der Elst. OH Leuven blijft voorlopig laatste zonder punten maar het heeft wel al in elke wedstrijd een doelpunt gemaakt.  

1ste klasse:

Eva’s Tienen – KRC Genk Ladies B 2-1;

FWS Woluwe – Massenhoven 5-1;

SV Zulte Waregem – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-0;

OH Leuven B – Kontich 12-3;

KAA Gent Ladies B – SC Eendracht Aalst 0-1;

Standard B – KV Mechelen 0-1;

FW Diksmuide Merkem bye;

SC Eendracht Aalst gaat na de winst op bezoek bij KAA Gent Ladies B alleen aan de leiding met 9 op 9. FW Diksmuide Merkem heeft als eerste achtervolger ook nog het maximum van de punten maar een wedstrijd minder gespeeld (6 op 6). Ook de beloftenteams van KAA Gent en van OH Leuven hebben 6 punten net als FWS Woluwe en VC Moldavo. Onderaan vinden we USGTH zonder punten uit twee duels terwijl Kontich al 3 wedstrijden gespeeld heeft en nog geen enkel punt wist te veroveren!

2de klasse A:

KAA Gent Ladies C – KSV Sottegem 6-2;

Club Brugge B – Olsa Brakel 2-3;

Bekijk de goals met dank aan Siebe Cambier:

SW Ladies Harelbeke – RSC Anderlecht B 1-7;

USGTH B – Svelta Melsele 1-2;

SV Zulte Waregem B – Dames VK Egem 2-2;

FC Bosdam Beveren – ASC Havinnes 5-0;

FWS Woluwe B – Wuustwezel 0-5;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht en het derde team van KAA Gent Ladies staan samen aan de leiding met 9 op 9. Het beloftenteam van SV Zulte Waregem en Dames VK Egem volgen op 2 punten van het leidersduo. Helemaal onderaan staan het beloftenteam van FWS Woluwe en KSV Sottegem allebei nog zonder punten.

2de klasse B:

KSK Heist – KV Mechelen B 4-0;

RFC Luik – VVC Brasschaat 3-1;

Sibret – RUS Loyers 5-0;

US Grace Hollogne – Standard C 0-5;

E. Louwel – KVC Westerlo Ladies 4-5;

ASE de Chastre – KHO Wolvertem Merchtem 2-0;

RFC Perwez – FC Irlande Auderghem 1-2;

Drie ploegen hebben na drie speeldagen nog het maximum van de punten: RFC Luik, KVC Westerlo Ladies en KSK Heist. ASE de Chastre en Standard C volgen op 2 punten. Onderaan vinden we nog vier ploegen terug zonder punten en dat zijn Eendracht Louwel, RUS Loyers, KV Mechelen B en US Grace Hollogne.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share