Op zaterdag 14 september 2019 stond er op de 3de speeldag in de Belgische Super League een duel op het programma tussen nieuwkomer Club Brugge en OH Leuven. Beide teams hadden in de voorbije twee duels wel doelpunten gescoord maar punten haalden ze nog niet. Het was dus uitkijken wat het zou worden enkele uren voor de Brugse derby Cercle-Club in de Jupiler Pro League op het programma stond in het Jan Breydelstadion.

Het was een bijzonder warme zomerse zaterdag met vanwege twee ongevallen op de E40 richting kust ook bijzonder lange files vanaf Nevele. Het vrouwenvoetbalteam van OH Leuven raakte daarin verstrikt en het kwam dan ook na het normale aftrapuur (14u30) toe in het Jan Breydelstadion. Veel tijd om op te warmen kregen ze daarna niet meer want enkele minuten later werd de aftrap al gegeven.

Bekijk een samenvatting van Club Brugge – OH Leuven dankzij Vrouwenteam TV:

Club Brugge zorgde dus voor een primeur door voor het eerst te winnen in de Belgische Super League dankzij een owngoal van OH Leuven (1-0, 24ste minuut) en het winnende doelpunt van Talitha De Groote (2-1, 68ste minuut). Zenia Mertens scoorde kort na de rust het Leuvense doelpunt (1-1, 48ste minuut). Ook nog melden dat bij de thuisploeg Katinka Dubois nog voor de rust geblesseerd uitviel.