Share

Op zaterdag 14 september 2019 ging het beloftenteam van RSC Anderlecht in de tweede klasse A op bezoek bij SW Ladies Harelbeke. Er stonden enkele speelsters van het eerste team op het veld om speelritme op te doen en zij scoorden ook de doelpunten.

De Portugese Solange Carvalhas, vorig seizoen bij Sporting CP lange tijd afwezig vanwege een blessure, speelde zich helemaal in de kijker want ze lukte in het Forestiersstadion van Harelbeke waar het beloftenteam van vrouwelijk paars-wit met 1-7 won maar liefst 5 doelpunten! Solange Carvalhas deed daarmee even goed als Donyell Malen tijdens PSV Eindhoven – Vitesse in de Nederlandse Eredivisie bij de mannen in een wedstrijd die op 5-0 eindigde voor het team van coach Mark Van Bommel.

Lore Nuyens, hier aan de bal voor VVC Brasschaat tegen FC Irlande Auderghem, lukte op de eerste speeldag ook al 5 doelpunten in 1 wedstrijd! Foto – (c) VVC Brasschaat

Het is overigens niet de eerste keer dit seizoen dat er 5 keer gescoord wordt door dezelfde speelster in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Op de openingsdag was Lore Nuyens in de B-reeks 5 keer succesvol voor VVC Brasschaat thuis tegen FC Irlande Auderghem toen er met 9-1 gewonnen werd. Op de tweede speeldag lukte het ook Lien Wyndaele (ex-RSC Anderlecht en ex-KAA Gent Ladies) voor Svelta Melsele eveneens tegen SW Ladies Harelbeke in een wedstrijd die met 13-1 gewonnen werd!

Lien Wyndaele, hier nog in het shirt van RSC Anderlecht maar nu uitkomend voor Svelta Melsele lukte dit seizoen ook al 5 goals tegen SW Ladies Harelbeke! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share