Share

Op zaterdag 21 september 2019 stond zowel in de eerste als in de tweede klasse A en B van het Belgische vrouwenvoetbal de vierde speeldag op het programma. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 4de speeldag:

OH Leuven B – SC E. Aalst 2-5;

Kontich – Eva’s Tienen 3-1;

KRC Genk Ladies B – Standard B 3-4;

VC Moldavo – FW Diksmuide Merkem 4-2;

Massenhoven – KAA Gent Ladies B 0-0;

KSK Voorwaarts Zwevezele – FWS Woluwe 1-0;

KV Mechelen – USGTH 0-4;

SV Zulte Waregem bye

SC Eendracht Aalst staat na 4 speeldagen alleen aan de leiding met 12 op 12. VC Moldavo volgt op 3 punten, het beloftenteam van KAA Gent Ladies op 5 punten. FW Diksmuide Merkem verloor voor het eerst dit seizoen en staat nu samen met het beloftenteam van Standard op een 4de plaats met 6 op 9. Ook FWS Woluwe, het beloftenteam van OH Leuven en KSK Voorwaarts Zwevezele hebben 6 punten maar uit 4 duels. Kontich won voor het eerst en het wipt zo onderaan over Massenhoven, dat als enige in de eerste klasse nog niet won en 15de staat met 2 punten.

***Tweede klasse A – 4de speeldag:

Olsa Brakel – FWS Woluwe B 4-2;

Wuustwezel – SW Ladies Harelbeke 9-2;

RSC Anderlecht B – USGTH B 9-0;

Dames VK Egem – KAA Gent Ladies C 4-2;

ASC Havinnes – SV Zulte Waregem B 1-2;

Svelta Melsele – Bosdam Beveren 5-3;

KSV Sottegem – Club Brugge B 3-2;

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Het beloftenteam van RSC Anderlecht is nu alleen leider met 12 op 12. Dames VK Egem en het beloftenteam van SV Zulte Waregem zijn de eerste achtervolgers met 10 op 12. Onderaan vinden we op de 12de plaats ASC Havinnes en SW Ladies Harelbeke elk met 1 punt, het beloftenteam van FSW Woluwe sluit de rij zonder punten uit 4 duels.

***Tweede klasse B – 4de speeldag:

KVC Westerlo – ASE De Chastre 3-2;

VVC Brasschaat – KSK Heist 2-3;

Standard C – RFC Liège 1-1;

KV Mechelen B – RFC Perwez 1-5;

RUS Loyers – Eendracht Louwel 3-1;

KHO Wolvertem Merchtem – US Grace Hollogne 8-1;

FC Irlande Auderghem – Sibret 1-2;

KVC Westerlo en KSK Heist staan helemaal bovenaan allebei met 12 op 12, RFC Liège volgt op 2 punten van het leidersduo na het gelijkspel in de Luikse derby tegen het derde team van Standard. Onderaan boekte RUS Loyers de eerste overwinning van het seizoen. Het komt zo op de 10de plaats samen met FC Irlande Auderghem. Helemaal aan de staart vinden we voorlopig 3 ploegen zonder punten: Eendracht Louwel, het beloftenteam van KV Mechelen en US Grace Hollogne.

***Frankrijk:

Olympique Lyonnais heeft de eerste Trophee des Championnes gewonnen. In de wedstrijd die voor het eerst op het programma stond en gespeeld werd in het Stade Municipal de Roudourou van Guingamp eindigde het duel tegen Paris Saint-Germain op een 1-1-gelijkspel. Amel Majri bracht Lyon op voorsprong (31ste minuut), Nadia Nadim lukte de gelijkmaker (43ste minuut). Olympique Lyonnais, waar Belgian Red Flame Janice Cayman dit keer niet in actie kwam, was de betere in het nemen van strafschoppen 4-3.

Bekijk de goals uit dit duel met dank aan Canal+/FFF:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share