Share

Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert mocht een dag na haar 23ste verjaardag in de tweede helft opdraven bij VfL Wolfsburg in de topaffiche tegen 1.FFC Frankfurt. Het werd een succes want Tessa won met ‘die Wölfinnen’ uiteindelijk met 3-1 het duel voor de tweede plaats in de vrouwelijke Bundesliga.

Er waren 2.103 toeschouwers waaronder de Duitse bondscoach Silvia Neid naar het AOK-stadion in Wolfsburg afgezakt om de topaffiche van de 16de speeldag in de Duitse Bundesliga tussen VfL Wolfsburg en 1.FFC Frankfurt te bekijken op zondag 20 maart 2016. In de heenwedstrijd had VfL Wolfsburg met 0-2 gewonnen in Frankfurt. De vraag was wat het nu zou worden tussen de twee teams die in de toekomende week Duitsland vertegenwoordigen in de kwartfinales van de UWCL.

UWCL-titelverdediger 1.FFC Frankfurt kwam halfweg de eerste helft op voorsprong toen Dszenifer Marozsan via de paal en de rug van Almuth Schult de openingstreffer lukte (0-1, 23ste minuut) maar Caroline Graham Hansen, de Noorse spits van de club die recent nog in Nederland te bewonderen was tijdens het Olympisch kwalificatietornooi, bracht de thuisploeg met een knap schot in de benedenhoek nog voor de rust langszij (1-1, 34ste minuut).

Dzsenifer Marozsan opende de score voor 1.FFC Frankfurt! Foto - David Catry

Dzsenifer Marozsan opende de score voor 1.FFC Frankfurt! Foto – David Catry

Na de rust mocht Tessa Wullaert opdraven ter vervanging van Anna Blässe de Belgian Red Flame, die recent ook de gelijkmaker lukte tegen Bayern München, speelde een opmerkelijke wedstrijd want ze bracht meer gedrevenheid in het spel van de thuisploeg. Nadat Mandy Islacker voor 1.FFC Frankfurt nog de bovenkant van de lat trof (51ste minuut) trapte Tessa Wullaert een eerste keer met rechts over doel! Daarna gaf ze een voorzet vanop links waar Alexandra Popp maar net niet bijkon om een tweede doelpunt voor VfL Wolfsburg aan te tekenen. En ze was ook betrokken in een goede counter waarbij Alexandra Popp de voorzet gaf richting Caroline Graham Hansen, die ook net niet kon afwerken.

Ondertussen had de in Eupen geboren Kathy Hendrich al geel gekregen en was ook Jackie Groenen op het veld gekomen ter vervanging van de Australische Emily van Egmond (59ste minuut). Jackie Groenen leek na 73 minuten op weg naar een doelpunt voor de bezoekers maar uiteindelijk kon ze met haar voorzet centraal niemand bereiken.

De 'Belgen' Kathy Hendrich (links) en Jackie Groenen (rechts) kwamen eveneens in actie met 1.FFC Frankfurt op bezoek bij VfL Wolfsburg! Foto - Paul Dijkmans

De ‘Belgen’ Kathy Hendrich (links) en Jackie Groenen (rechts) kwamen eveneens in actie met 1.FFC Frankfurt op bezoek bij VfL Wolfsburg! Foto – Paul Dijkmans

Iets minder dan een kwartier voor tijd haalde Desirée Schumann dan de Zwitserse Ramona Bachmann onderuit waarna de doelvrouw van de bezoekers werd uitgesloten door scheidsrechter Christine Baitinger en Caroline Graham Hansen de strafschop feilloos in de hoek plaatste (2-1, 79ste minuut).

De Noorse Caroline Graham Hansen was twee keer succesvol in de topper tegen UWCL-titelhouder 1.FFC Frankfurt! Foto - David Catry

De Noorse Caroline Graham Hansen was twee keer succesvol in de topper tegen UWCL-titelhouder 1.FFC Frankfurt! Foto – David Catry

Twee minuten voor tijd kwam Tessa Wullaert opnieuw in beeld met een schot over doel en in de toegevoegde tijd gaf de ex-speelster van SV Zulte Waregem, RSC Anderlecht en Standard de assist voor het derde doelpunt van de Hongaarse international Zsanett Jakabfi (3-1, 90ste + 3′ minuut). VfL Wolfsburg werd zo alleen tweede met 32 punten uit 16 wedstrijden, op 12 punten van leider Bayern München, dat op zaterdag 19 maart 2016 al met 5-1 won tegen FF USV Jena. 1.FFC Frankfurt is nu derde op 1 punt van VfL Wolfsburg. In Duitsland geven zowel de eerste als de tweede plaats recht op deelname aan de UEFA Women’s Champions League. Mocht 1.FFC Frankfurt als derde opnieuw de UWCL winnen dan staat Duitsland volgend seizoen gewoon weer met 3 clubs aan de start van de belangrijkste Europese vrouwenclubvoetbalcompetitie.

De Hongaarse Zsanett Jakabfi lukte de 3-1 uit een assist van Sparkle Red Flame Tessa Wullaert! Foto - David Catry

De Hongaarse Zsanett Jakabfi lukte de 3-1 uit een assist van Sparkle Red Flame Tessa Wullaert! Foto – David Catry

Dit waren alle uitslagen op de 16de speeldag in Duitsland:
VfL Wolfsburg – 1.FFC Frankfurt 3-1;
1.FC Köln – SC Sand 1-5;
Werder Bremen – SC Freiburg 1-0;
Hoffenheim – SG Essen 4-0;
Turbine Potsdam – Bayer 04 Leverkusen 6-0;
Zaterdag al gespeeld:
Bayern München – FF USV Jena 5-1.

De stand na 16 speeldagen:
1. Bayern München 44;
2. VfL Wolfsburg 32;
3. 1.FFC Frankfurt 31;
4. SC Sand 28;
5. SC Freiburg 23;
6. SGS Essen 22;
7. Hoffenheim 21;
8. Turbine Potsdam 20;
9. FF USV Jena 19;
10.Bayer 04 Leverkusen 15;
11.Werder Bremen 10;
12.1.FC Köln 6.

PS: Er zijn nog 6 speeldagen te gaan en de nummers 11 en 12 degraderen in Duitsland!

Bekijk de video met de hoogtepunten van dit duel met dank aan DFB TV:
DFB TV

Lees nog meer over The Sparkle:
Website The Sparkle

Lees ook nog over België – Estland van dinsdag 12 april 2016:
Website KBVB

Share