Share

Na de promotie uit de eerste provinciale Brabant ACFF wist FC Irlande Auderghem zich vorig seizoen van het behoud te verzekeren. Op de 3de speeldag van de huidige competitie won het team dat onder leiding staat van trainer Thomas Wieme voor het eerst en dat op bezoek bij RFC Perwez, de club die in het voorbije seizoen nog in eerste provinciale Brabant ACFF uitkwam, met 1-2.

Een warme septemberavond in Auderghem met twee ploegen die voluit voor winst gingen. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Op zaterdag 21 september 2019 kreeg FC Irlande Auderghem met Royal Wallonië Club Sibret het team uit de Ardennen op bezoek dat zopas aan het 20ste seizoen in het vrouwenvoetbal begonnen is en de club die eveneens op de 3de speeldag onder leiding van coach Jean-Louis Devahive de eerste driepunter van deze competitie boekte met een 5-0-thuisoverwinning tegen RUS Loyers, de kampioen uit de eerste provinciale Namen van vorig seizoen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden in Auderghem.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De bezoekers wonnen met 1-2 dankzij doelpunten van Julie Monfort (0-1, 52ste minuut) en van Pauline Mathieu (1-2, 83ste minuut). Tussenin zette Teslime Karahisarli met succes een strafschop om (1-1, 57ste minuut).  Door de 6 op 6 krijgt Sibet aansluiting met de middenmoot. Op de volgende speeldag op zaterdag 5 oktober 2019 ontvangt Sibret in de Ardennen het beloftenteam van KV Mechelen terwijl FC Irlande Auderghem, dat voorlopig op 3 punten bleef staan, dan op bezoek gaat bij Eendracht Louwel.

Luister naar Emmanuelle Giltaire (RWC Sibret) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Marie Meunier (RWC Sibret) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Monica (FC Irlande Auderghem) dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share