Op de 22ste speeldag in eerste klasse haalde het beloftenteam van Standard fors uit thuis tegen Kontich. SV Zulte Waregem blijft nog altijd in de race voor de titel na thuiswinst tegen DV Famkes Merkem terwijl Massenhoven na winst op bezoek bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies alleen vierde werd.

Kontich begon niet slecht op bezoek bij de leider met een bal van Joke Verelst op de deklat maar nog voor halfweg de eerste helft klom de thuisploeg op voorsprong toen een voorzet van Zoë Van Eynde via Jill Danneels in eigen doel belandde (1-0). Even over het halfuur zorgde Magali Dinon op aangeven van Caroliena Wolters voor een verdubbeling van de score (2-0, 32ste minuut). Na de pauze liep de score verder op via een dubbel van Zoë Van Eynde (3-0 en 4-0) en een goal van Magali Dinon (5-0). Iets minder dan twintig minuten voor tijd werd Jill Danneels dan met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Via een derde goal van Zoë Van Eynde, een doelpunt van Sonia Fernandez Infantes (7-0) en een succesvolle vrije trap van Valentine Hannecart over de grond eindigde deze wedstrijd waarin bij Konitch ook nog Corten en Verelst geblesseerd uitvielen uiteindelijk op 8-0. Standard B heeft nog 6 punten nodig om mathematisch zeker te zijn van de titel maar ondertussen blijft SV Zulte Waregem aanklampen.

Vrouwelijk Essevee won thuis de derby tegen DV Famkes Merkem met 3-0. Ulrike De Frère en Jolien Martens scoorden voor de rust. Ulrike De Frère lukte haar tweede in de tweede helft.

KAA Gent Ladies B viel terug naar de derde plaats na een thuisnederlaag tegen Massenhoven. De bezoekers kwamen net voor halfweg de eerste helft op voorsprong via Laure De Wolf (0-1). In het slot stelden Evelien Moonen (0-2) en Evi De Ridder (0-3) de overwinning van de bezoekers veilig.

Voor VC Moldavo kwam er een einde aan de opgang. Thuis tegen VC Dames Eendracht Aalst werd er met het kleinste verschil verloren na een kopbaldoelpunt van Evy De Smedt in de eerste helft (0-1).

Fémina White Star Woluwe won de Brusselse derby tegen het beloftenteam van paars-wit met ruime cijfers. Anne Puttemans opende de score op het kwartier tegen haar ex-club (1-0) waarna Anais Convens nog voor de rust de voorsprong verdubbelde (2-0). Jana Simons zette White Star op een geruststellende 3-0 vooraleer Mathilde Quievy kon milderen voor de bezoekers met een prachtig schot in de winkelhaak (3-1). Via Laurie Hachez (4-1) en Allison Verhoeven (5-1) werd het uiteindelijk nog een wedstrijd met een half dozijn doelpunten.

Onderaan won het beloftenteam van Lierse thuis tegen jong OHL met het kleinste verschil. Annemie Liefooghe was de matchwinnaar (1-0).

Ook Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage deed een goeie zaak want het won thuis tegen Tongeren met 2-0 na een doelpunt in elke helft. Laura Gorniak scoorde voor de rust (1-0), Anais Autem trof raak na de pauze (2-0).

Op paasmaandag 28 maart 2016 is er in eerste klasse een inhaalwedstrijd met het duel tussen SV Zulte Waregem en Tongeren. Voor beide ploegen van belang voor het vervolg in deze competitie. Op zaterdag 2 april 2016 staat dan de 23ste speeldag op het programma.

Bekijk hier alle doelpuntenmakers op de 22ste speeldag:
Lierse B – OH Leuven B 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: Annemie Liefooghe 1-0.

USGTH – Tongeren 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Laura Gorniak 1-0, Anais Autem 2-0.

VC Moldavo – VC Dames E. Aalst 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: Evy De Smedt 0-1.

KAA Gent Ladies B – Massenhoven 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 22′ Laure De Wolf 0-1, 85′ Evelien Moonen 0-2, 90′ Evi De Ridder 0-3.

FWS Woluwe – RSC Anderlecht B 5-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: 15′ Anne Puttemans 1-0, 20′ Anais Convens 2-0, 50′ Jana Simons 3-0, 64′ Mathilde Quievy 3-1, 85′ Laurie Hachez 4-1, 88′ Allison Verhoeven 5-1.

SV Zulte Waregem – DV Famkes Merkem 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Ulrike De Frère 1-0, Jolien Martens 2-0, Ulrike De Frère 3-0.

Standard B – Kontich 8-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 19′ Jill Danneels 1-0 owngoal, 32′ Magali Dinon 2-0, 58′ Zoë Van Eynde 3-0, 60′ Zoë Van Eynde 4-0, 64′ Magali Dinon 5-0, 80′ Zoë Van Eynde 6-0, 82′ Sonia Fernandez Infantes 7-0, 90′ Valentine Hannecart 8-0.
Rode kaart: 71′ Jill Danneels (Kontich).