Abc

Op zaterdag 21 september 2019 stond de vierde speeldag in de eerste klasse op het programma. Het was uitkijken naar het duel tussen het beloftenteam van OH Leuven en leider SC Eendracht Aalst.

Jill Janssens bracht het beloftenteam van OH Leuven kort na de pauze voor even terug in de wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De bezoekers stonden al bij de rust op rozen (0-3) maar ze zagen de thuisploeg kort na de rust twee keer scoren via Jill Janssens (2-3). Van een volledige terugkeer was er echter geen sprake want vervolgens zette SC Eendracht Aalst de puntjes op de i en het won uiteindelijk met 2-5! Zo telt de vrouwelijke ajuinen ook na 4 speeldagen nog het maximum van de punten!

SC Eendracht Aalst hier met Margaux van Ackere (links) trok uiteindelijk aan het langste eind tegen het beloftenteam van OH Leuven (hier met Louise Rillaerts). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In de achtervolging op de leider haalde VC Moldavo het thuis van het in de competitie nog ongeslagen FW Diksmuide Merkem met 4-2. VC Moldavo klimt zo alleen naar de tweede plaats want het beloftenteam van KAA Gent Ladies zorgde op bezoek bij Massenhoven voor de eerste 0-0 van het seizoen in deze reeks.

FWS Woluwe, de kampioen van vorig seizoen, ging voor de tweede keer in deze competitie onderuit nu op bezoek bij KSK Voorwaarts Zwevezele, de kampioen in de 2de klasse A van vorig seizoen. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Eva Deparck!

Eva Deparck lukte het winnende doelpunt vppr KSKV Zwevezele in de wedstrijd tussen de kampioenen uit de 2de klasse A en de eerste klasse van vorig seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Kontich boekte dan weer de eerste driepunter van het seizoen dankzij een dubbel in de tweede helft van Lucinda Michez tegen Eva’s Tienen. Opmerkelijk waren verder de 3-4 van het beloftenteam van Standard op bezoek bij de beloften van KRC Genk Ladies, precies dezelfde uitslag overigens als de avond voordien tussen de twee teams uit de Super League en Anaïs Autem zette met een zuivere hat-trick na de rust USGTH Ladies op weg naar een 0-4-overwinning bij KV Mechelen.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag in de 1ste klasse:

OH Leuven B – SC E. Aalst 2-5 (rust: 0-3);

Doelpunten: 19′ Henriette Awete 0-1, 21′ Evy De Smedt 0-2, 34′ Margaux Van Ackere 0-3, 47′ Jill Janssens 1-3, 49′ Jill Janssens 2-3, 65′ Anke Vanhooren 2-4, 69′ Evy De Smedt 2-5.

Kontich – Eva’s Tienen 3-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 25′ Karlijn Lycke 0-1, 44′ Thalia De Roovere 1-1, 78′ Lucinda Michez 2-1 op strafschop, 81′ Lucinda Michez 3-1.

KRC Genk Ladies B – Standard B 3-4 (rust: 1-1);

Doelpunten: 23′ Hanne Merkelbach 1-0, 45′ Sophie Strepenne 1-1, 49′ Gwen Duijsters 2-1, 51′ Welma Fon 2-2, 78′ Pauline Taquet 2-3, 84′ Hanne Merkelbach 3-3, 87′ Constance Brackman 3-4.

VC Moldavo – FW Diksmuide Merkem 4-2 (rust: 2-0);

Doelpunten: 7′ Bo Schepkens 1-0, 17′ Fien Steyvers 2-0, 52′ Louise Dauwen 3-0, 70′ Leen Vervynckt 3-1, 75′ Laura Delheye 3-2, 84′ Lisa Van Genechten 4-2.

Massenhoven – KAA Gent Ladies B 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

KSK Voorwaarts Zwevezele – FWS Woluwe 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 30′ Eva Deparck 1-0.

KV Mechelen – USGTH 0-4 (rust: 0-0);

Doelpunten: 52′ Anaïs Autem 0-1, 54′ Anaïs Autem 0-2, 85′ Anaïs Autem 0-3, 88′ Melanie Vos 0-4.